/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult az ötajtós MINI

2021. február 24. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Az ötajtós MINI a vezetés élményét egyedi hangulattal és kiváló funkcionalitással egyesíti, amelyeket mostantól új stílusjegyek, a színátmenetes tetőfényezés, széleskörűen újragondolt utastér és minden korábbinál vonzóbb felszereltségi tételek emelnek új szintre. Az újdonság piaci bevezetése 2021 márciusában kezdődik.

Az ötajtós MINI a brit prémiumgyártó kisautóira jellemző összes kvalitással rendelkezik, miközben még több helyet és még nagyobb kényelmet kínál. A különbség a háromajtós MINI-hez képest 72 milliméterrel megnövelt tengelytávolság és 160 milliméterrel hosszabb karosszéria, noha a nagyvárosi forgatagban az ötajtós MINI éppoly fürge és agilis, mint háromajtós testvére. Az utastér eközben meglepően sokoldalú, és a csomagtér alapesetben 278 liter térfogata a 60:40 arányban osztott hátsó üléstámla ledöntésével egészen 941 literig bővíthető.

Piaci bevezetése óta az ötajtós MINI világszerte több mint 500 000 példányban talált gazdára, ebből a 2020-as év önmagában több mint 56 000 darabot tesz ki. Az ötajtós MINI gondosan megtervezett frissítésével a mérnökök gondoskodtak arról, hogy a modell sikertörténete tovább folytatódjon. Az új, letisztult formanyelv a karosszéria egyedi vonásait helyezi a figyelem középpontjába.

A modell frontrészén a hűtőrács hatszögletű kerete minden eddiginél meghatározóbb és nagyobb felületet ölel körbe, az első fényszórók pedig jellegzetes MINI stílusjegyekként világítanak. A LED-technológiás első fényszórók az alapfelszereltség részei, ahogyan a brit zászló motívumait idéző, ugyancsak LED-es hátsó lámpák is. A ködlámpákat függőlegesen vágott légbeömlők helyettesítik, előbbiek szerepét pedig az úgynevezett „rosszidő-fényforrások” töltik be. Ahogyan a távolsági fények mátrix funkciói, úgy ezek is az adaptív LED-technológiás első fényszórók részei. A frontrész prémium kisugárzását az első lökhárító keresztmerevítője fokozza, amely immár a karosszéria színében pompázik.

Az extrafelszereltség részeként megrendelhető Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag tételein felül az új ötajtós MINI-t a Multitone Roof színátmenetes tetőfényezéssel is személyre szabhatják a brit prémiummárka ügyfelei. A tető a szélvédőtől egészen a hátsó légterelő szárnyig nyúlva kínálja a San Marino Blue (elöl), a Pearly Aqua (középen) és a Jet Black (hátul) árnyalatok harmonikus átmenetét. A fényezők a három árnyalatot egymás után, nedves fényezési eljárással viszik fel a felületre. A színátmenetes tetőfényezés az új ötajtós MINI-hez elérhető szinte összes karosszériafényezési árnyalattal kombinálható, még az új Rooftop Grey metál fényezéssel is.

Az új ötajtós MINI utasterében újragondolt műszerfal és egy sor új kényelmi funkció erősíti a helykínálatot. A középső szellőzőrostélyokat a mérnökök teljes egészében újratervezték és a középkonzol vonalvezetéséhez igazították. Áttervezték a központi műszeregységet is, amely az alapfelszereltségként kínált 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelzőnek otthont adva nyomatékosítja az utastér modern, prémium hangulatát. Újdonság továbbá a multifunkciós műszerfali kijelző és a multifunkciós gombokkal ellátott bőr sportkormány. Az új ötajtós MINI-ben most először válik elérhetővé a kormányfűtés is.

Az utastér minden eddiginél pihentetőbb, komfortosabb atmoszférájához a változatos kijelző- és hangulatfények is nagymértékben hozzájárulnak. A multifunkciós műszerfali kijelző és a központi kijelző megjelenítési stílusa kétféle üzemmódban változtatható: „Lounge” üzemmódban a megjelenített tartalmak türkiz és halványkék árnyalatban világítanak, míg „Sport” módban a vörös és antracit színek dominálnak. A MINI Vezetési Üzemmódok esetén a kijelzők színe és az utastér hangulatvilágítása is a kiválasztott vezetési üzemmódhoz igazodik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/