/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megújult a Volvo S80

2009. február 26. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo az S80-ból két jól megkülönböztethető változatot alakít ki: egyik a kényelmet szeretőknek, másik a vezetési élményt favorizálóknak készül.


A svédek tovább tökéletesítették S80 szedánjukat, a mércét próbálták az exkluzivitás, minőség és menettulajdonságok terén még magasabbra tenni. A felsőkategóriás S80 finomított formatervvel, exkluzív belső kialakítással és továbbfejlesztett motorokkal lép a Genfi Autószalon közönsége elé. Májustól kerül a márkakereskedésekbe.


Kívülről az új S80 nagyobbnak és elegánsabbnak mutatkozik elődjénél, pillantása pedig szigorúbb lett. Az új, nagyméretű emblémát hordozó hűtőmaszk, a módosított légbeömlők, valamint az ajtók alsó felén és a hátsó lámpák alatti területeken végrehajtott finomítások is a magabiztosabb megjelenést szolgálják.


Az autó utasterében az eleganciáé és a kényelemé a főszerep. A puha, kiemelkedő minőségű bőrülések a bőrrel egyező színű varrattal készülnek, és azonos árnyalatú ajtókárpit tartozik hozzájuk. A vékony, lebegő középkonzol selyemfényű fémkeretet kapott, amely az XC60 típuséra utal. A matt fémhatású díszcsík az új négyküllős kormánykeréken, a sebességváltón, valamint az indítógomb körül is megtalálható. Emellett a műszerek alumínium mutatókat kaptak. Az összkép nagyon ízléses.


A faceliftelt S80 megkapja a Volvo új, duplaturbós 2,4 literes turbódízel motorját, mely 205 lóerőt és 420 Nm-t ad le. Az erőforrás széndioxid-kibocsátása ehhez képest példás, 164 g/km. Azért továbbra is rendelhető a 2,4-es dízel 175 lovas és 420 Nm nyomatékú változata.


A Volvo közvélemény-kutatása alapján arra jutott, hogy az S80-ból két jól megkülönböztethető változatot alakít ki: az egyik a tökéletes kényelmet igénylő vásárlóknak, a másik pedig a vezetési élményt előnyben részesítőknek készült. A kényelmet előtérbe helyező változat az alapfelszereltség részeként lesz elérhető, míg a leültetett, sportosabb változat külön rendelésre fog készülni.


Rövidebb és erősebb rugókkal utóbbit elöl 20, hátul 15 mm-rel eresztették közelebb a földhöz, így stabilabb lett az útfogás és sportosabb a megjelenés. A lengéscsillapítóknak emellett fokozottabb a csillapítása. A keresztstabilizátorok is merevebbek lettek, amit a pilóta kanyarban érez. Mindezek eredményeként pontosabb a kormányzás és jobban irányítható az autó. De ezzel még nincs vége: a még jobb stabilitás érdekében a sportkarosszériához automatikus magasságállítás jár, amely mindig az útfelülettel párhuzamosan tartja az autót függetlenül attól, hogy csak a sofőr ül benne, vagy netán teljesen meg van pakolva a jármű.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/