/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Megvásárolható a repülő autó

2010. július 08. 12:58   |   Autoblog
címkék:  

Az amerikai repülési felügyelet, a Federal Aviation Administration hivatalosan engedélyezte a Terrafugia cég Transition névre keresztelt járművét, így ez lehet az első, kereskedelmi forgalomba kerülő repülő-autó hibrid.

A repülő autó a könnyű sportrepülő kategóriába kapott besorolást, ami azt jelenti, hogy mindössze 20 óra repülési gyakorlattal megkapható hozzá a jogosítvány. Ez nagyon sokat számít, és a sokszorosára növeli a gép potenciális vásárlóinak körét (egyébként a kategória súlyhatárából 50 kilóval kilóg a jármű, ennek ellenére nem sorolták feljebb, csak kikötötték, hogy a szokásosnál nagyobb tömegre fel kell hívni a pilóta figyelmét).

A Transition egy normál autóból 30 másodperc alatt alakítható át kétüléses kisrepülővé, és a levegőben 185 km/h sebességet képes elérni. Ilyenkor ugyanazt az ólommentes benzint használja, mint földi üzemmódban, tele tankkal 644 kilométert tud megtenni a levegőben. A felszálláshoz nagyjából fél kilométeres nekifutásra van szüksége, és a teherbírása repülőként nagyjából 200 kg.

A kereskedelmi forgalomba kerüléshez még egy utolsó törésteszt-sorozaton kell átmennie a járműnek, de a fejlesztői szerint ez már nem jelenthet gondot, a legnagyobb kihívás a repülőgépként való engedélyeztetés volt. Ha minden jól megy, a sorozatgyártás 2011-ben indul be, és a repülő autó 200 ezer dolláros (47 millió forint) áron lesz kapható. A céghez eddig 70 előrendelés (és az ahhoz tartozó 10 ezer dolláros előleg) futott be.

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/