/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mercedes-Benz Kecskemét: aláírták a szerződést

2008. október 27. 10:45   |   Autoblog
címkék:  

Aláírták a kecskeméti új Mercedes-Benz gyár építéséről szóló együttműködési szerződést. 2012-től évente több százezer kompakt autó készülhet itt.

Rainer Schmückle, Mercedes-Benz személygépkocsi üzletágának ügyvezető igazgatója, Gyurcsány Ferenc Magyarország miniszterelnöke, Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdaság miniszter és Zombor Gábor Kecskemét polgármesterének jelenlétében írták alá a kecskeméti új Mercedes-Benz gyár építéséről szóló együttműködési szerződést.

A Magyar Parlament épületében a Daimler AG és a Magyar Kormány képviselői megállapodást kötöttek az új gyár létesítésének fontos részleteiről, amely többek között nyolcszáz millió eurós beruházást és mintegy 2500 munkahely létesítését jelenti a térségnek. A megállapodás értelmében a gyárban 2012-től évente több mint százezer kompakt gépkocsi készül.

“Az Önök országa, a régió, Kecskemét városa és az ott élő emberek a telephely létesítése mellett született döntéssel a Mercedes-Benz történetének részévé válnak. Mi bízunk az új gyáregység és az új munkatársak teljesítőképességében, hiszen mindegy, hogy egy Mercedest hol gyártanak, annak mindig a legmagasabb minőségi követelményeknek kell megfelelnie.” – emelte ki, Schmückle.

A Mercedes-Benz, a gyár építésével termelési kapacitását kívánja fokozni a kompakt gépjárművek kategóriájában, ezáltal a kínálatát két járműről négyre kívánja növelni. A kecskeméti gyár hozzájárul ahhoz, hogy a portfolió bővítését tartósan gazdaságos módon tudja megvalósítani.

A rastatti gyárral együttműködve Kecskeméten 2012-től a mostani A- és B-osztályt követő generáció két járműve gördül majd le a futószalagról. A rastatti gyárban, ahol a jövőben három modellt gyártanak majd, hatszáz millió eurós beruházást tervez a konszern.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/