/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Meseszerű felniken gurul ez a Lexus RX

2022. október 25. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus gyakran fog össze művészekkel és divattervezőkkel, hogy velük együttműködve egyedi műalkotásokat mutathasson be. A legújabb példa erre Harris Reed divattervező különleges Lexus RX szabadidő-autója, amelyet az 1939-ben készült hollywoodi klasszikusban Judy Garland által viselt híres, mágikus erővel bíró rubinvörös cipők ihlettek.

A Warner Brothers filmstúdió engedélyével készült, „Ruby Red Rims” névre keresztelt felniket viselő koncepcióautó a vadonatúj, ötödik generációs Lexus RX bevezető kampányának egyik utolsó nagy dobása. Reed alkotását a neves amerikai divat- és életstílus-magazin, a több mint 400 ezres példányszámmal rendelkező W alapításának 50. évfordulóját ünneplő partin állították ki nemrég New Yorkban.

Az elképesztő megjelenésű „Ruby Red Rims” keréktárcsákkal az volt a divattervező célja, hogy úgy mutassa be a Lexus RX-et, mint a járművet, ami arra ösztönzi a vezetőket, hogy letérjenek a kitaposott útról. A jubileumi parti hivatalos járművének különkiadása természetesen a rendezvény bejáratánál volt kiállítva, így a meghívott divatikonok, filmsztárok, zenészek és egyéb hírességek – akik az évtizedek során a W címlapján szerepeltek –, már érkezéskor megpillanthatták.

A „Ruby Red Rims” felnik megalkotásakor Reed a legújabb, 2023-as tavaszi kollekciójának két jellegzetes kalapjából is ihletett merített. A vörösen pulzáló keréktárcsák hátulja tömör alumíniumból készült, fényes csillámporral bevonva, LED-es háttérvilágítással. A sűrűn kialakított, spirális küllők egy forgószél illúzióját keltik, amelynek közepén található a csiszolt kristályból készített „rubinmag” és rajta a Lexus logó, amit szintén LED-es háttérvilágítás emel ki. Forgás közben a bordázat egyenletesen oszlatja el a fényt, ami felhívja a figyelmet arra, hogy a karosszéria színe elölről hátrafelé haladva vörösről fokozatosan, finom átmenettel feketére változik.

A tervezésnél a használhatóság nyilvánvalóan nem szerepelt a kritériumok között, a Lexus RX ezekkel a hatalmas és törékenynek tűnő felnikkel egészen biztosan nem hagyhatná el az épített utakat, amire egyébként alapállapotában – korlátozott mértékben – képes. Az új kerékszett és a különleges, színváltós fényezés mellett a SUV vörösre festett rendszámokat, valamint az első ajtókon látható „Ruby Red Rims” feliratokat is kapott.

Az egyedi Lexus RX-et a jubileumi celebparti után a tervek szerint egyéb városokban és rendezvényeken is ki fogják állítani idén és jövőre az Egyesült Államokban.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/