/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mi motiválja idén az autósokat?

2011. november 17. 21:06   |   Autoblog
címkék:  

Félidejéhez érkezett a kötelező kampány. A hónap első felének adatai minden idők legalacsonyabb átlagdíjat hozták. A 13 ezer forint alatti átlagos díjak azonban valószínűleg az évek óta tartó árcsökkenés végét jelentik. A Biztosítás.hu internetes alkusz által végzett felmérés szerint az autósokat idén az olcsóbb kötelező, az adómegtakarítás és a kötelezőhöz idéntől kapcsolódó olcsóbb benzin motiváltja a leginkább.

Félidejéhez érkezett az idei kötelező kampány. A Biztosítás.hu internetes alkusz oldalán biztosítót váltó autósok átlagosan 17 500 forintot takarítottak meg jövő évi költségeikből. A társaság által végzett reprezentatív felmérés szerint a váltások fő mozgatórugója még mindig az olcsóbb díj elérése, de markánsan megjelenik az autósok szempontjai között az adómegtakarítás és a kötelező ajánlatok mellé idén újdonságként választható olcsóbb üzemanyag vásárlásának lehetősége. Míg az autósok majd 67%-a az olcsóbb díj miatt váltott az első két hétben, addig 15,5%-uk a Baleseti Adó várható hatását kívánta ellensúlyozni. Az autósok közel 10%-a élt a hazai benzinkutak felén a 10 forint/liter engedményt biztosító ajánlatokkal, de a kiegészítő biztosítások és az idén megint rekordmértékben csökkenő casco díjak is számos autóst motiváltak.   

A Biztositas.hu szakértői szerint az autósok fentieknek köszönhető megtakarítása átlagosan mintegy 20 ezer forintot tesz ki a jövő év egészére nézve. Ez lényegesen nagyobb a januártól bevezetésre kerülő Baleseti Adó személygépjárműveket érintő átlagos 6 ezer forintos mértékénél, így elmondható, hogy aki váltani tud idén, az adónál is jóval többet spórolhat. Az alkusz által megkérdezett biztosítóknak ugyanakkor egyöntetűen az a véleménye, hogy az idei áreséssel véget ér az évek óta tartó tendencia és a jövőben már nem számíthatunk lényegesen olcsóbb kötelező díjakra. Ez azonban azt is jelenti, hogy az autósok több évre annál a biztosítónál köthetnek ki, amelyet az idei kampányban választanak maguknak. A biztosítók ezért most árgus szemekkel figyelik, hány ügyfelet sikerül szerezniük ebben, a minden bizonnyal utoljára tömegeket érintő kampányban. 

A kötelező díjak mellett akár 30-50 ezer forinttal is olcsóbb cascóra válthatnak idén novemberben az autósok. Az alkuszok szerint a korábbi 90-100 ezer forintos átlagos casco díjak mostani 50 ezer forintos átlagdíj alá történő csökkenésének legfőbb oka, hogy egyes biztosítók már nem tudnak olcsóbbak lenni a kötelező versenyben, ezért más terülten igyekeznek ügyfeleket szerezni. Az autósok számára ez további – az internetes kalkulátoroktól már megszokott – egyszerű megtakarítási lehetőséget jelent.

forrás: Biztosítás.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/