/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minden hatodik autós prémium üzemanyagot használ télen

2020. december 16. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

Magyarországon az autósok 80 százaléka pontosan annyit használja az autóját télen, mint nyáron, ezért kiemelten fontos a járművek felkészítése a hidegebb hónapokra. 10-ből 9 autós – saját bevallása szerint – figyel is erre, és egyre többen vélik úgy, hogy a prémium üzemanyagok használata része ennek a folyamatnak, derül ki a MOL felméréséből.

Az évszaknak megfelelő gumiabroncs használatáról elmondható: része a közlekedési kultúránknak, 10 sofőrből 9 figyel erre. A téli közlekedésre gondosan ügyelők a fagyálló folyadékra figyelnek oda leginkább, és 10-ből 6 ember szerint a felkészülés része az is, hogy legyenek az autóban jégmentesítő eszközök, 10-ből 4 sofőr szerint pedig az akkumulátor ellenőrzése is kiemelt feladat.

Szervizbe – kizárólag a tél miatt – már csak minden ötödik autós megy, még azzal együtt is, hogy a megkérdezetteknek csak a fele végzi el saját maga a téli felkészítést, a másik fele valaki mással végezteti el. A prémium üzemanyagok használatát 100-ból 17 autós tartja a téli gondoskodás részének, ennek ellenére elmondható, hogy évről évre egyre többen belátják, rengeteg kényelmetlenségtől, bosszúságtól és anyagi kiadástól óvhatják meg magukat, ha erre is odafigyelnek.

A hidegebb évszakban, amikor a motorok lassabban érik el az üzemi hőfokot, azaz tovább járnak hidegen, még nagyobb jelentősége van a prémium minőségű üzemanyagok használatának, hiszen hozzájárulnak a motor hosszabb élettartamához és a befecskendező rendszer hibamentes működéséhez. Ugyan egész évben ajánlott és megéri prémium minőséget tankolni, télen ennek még nagyobb jelentősége van.

Az egyre enyhébb telek miatt hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy extrém hidegben az adalékmentes dízel megdermedhet és indítási problémákat okozhat. A prémium üzemanyag – a dízelek esetében – dermedéspont fölött is jó szolgálatot tesz, hiszen az üzemanyagnak kenési funkciója is van, tehát a tiszta, lerakódásgátló adalékokkal kevert gázolaj egyszerre kíméli és ápolja a motort.

A MOL felmérésében megkérdezettek 5 százaléka 1 évnél fiatalabb, 21 százaléka pedig 2-6 éves autóval jár. A kutatásban résztvevők 12 százaléka 7-9, 62 százaléka pedig 9 évnél idősebb autót használ, így az ő esetükben sem utolsó szempont, hogy az idősebb autók motorja szintén meghálálja a magas minőségű üzemanyagok használatát.

A kutatás ugyanakkor arra is rávilágított, hogy léteznek olyan autósok is – csaknem minden ötödik megkérdezett –, akik szó szerint dacolnak a téllel, és extra gondoskodásként tekintenek még az olyan alapvető dolgokra is, mint a jégmentesítésre való felkészítés, az akkumulátor ellenőrzése, vagy épp a fagyálló vizsgálata. Sőt a válaszadók 15 százaléka úgy nyilatkozott, a téli gumi használata extra gondoskodást jelent a járművének.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/