/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minden idők legerősebb Land Rovere

2014. augusztus 11. 19:35   |   Autoblog
címkék:  

Augusztus 14-én, Pebble Beach-en ünnepli világpremierjét a Range Rover Sport SVR, amely a Land Rover valaha épített legerősebb és leggyorsabb modellje. A sport-SUV már le is tette a névjegyét, 8 perc 14 másodperc alatt teljesítette a Nürburgring Nordschleife kört, ami rekordnak számít. Az első példányok a jövő év elején kerülhetnek a vásárlókhoz.

A Range Rover Sport SVR 4,7 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig 260 km/óra elektronikusan korlátozva. Bámulatos adatok egy 2 tonnás terepjárótól. A járműbe épített 5 literes, kompresszoros V8-as aggregát 40 lóerővel potensebb az eddigi csúcsmodellnél, 550 lóerőt és 680 Nm nyomatékot ad le, mégpedig a fogyasztás növekedése nélkül. A ZF nyolcgangos automataváltóját kapcsolták hozzá, amelyet az új követelményeknek megfelelően hangoltak.

Land Rover modellben először, a kipufogórendszert elektronikusan szabályozott szelepekkel szerelték fel, amely lelkesítő zenei aláfestést biztosít a vezetéshez, magas fordulatszámon pedig már versenyautós hangzást produkál. Az autót 21 colos felnikkel és 275/45 méretű négy évszakos gumikkal szállítják, de felárért 22 colos kerekek is rendelhetők 295/40 méretű Continental SportContact 5 sportabroncsokkal.

Az SVR a többi Range Rover Sport modellhez hasonlóan állandó összkerékhajtást és kétsebességes osztóművet kapott, felező fokozattal és 50/50 százalékos első/hátsó nyomatékelosztással. A légrugózás automatikus szabályozza a hasmagasságot, az új Terrain Response 2 rendszer pedig automatikusan választja ki a legmegfelelőbb terep programot. Az alumínium felfüggesztés teljesen független, elöl kettős keresztlengőkarokkal, hátul multi-link kialakítással. A rugóút kategóriaelső, elöl 26, hátul 27 centiméter. A gázlómélység elismerésre méltó 85 centiméter.

A Range Rover Sport SVR-re októbertől lehet leadni a rendeléseket, a kiszállítások pedig a jövő év első negyedévében indulnak. Az indulóár 93 450 angol font.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/