/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minden idők legextrémebb Aston Martinja

2020. március 20. 19:25   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin Q részlege által kerékre állított V12 Speedster a valaha utcára bocsájtott legradikálisabb Aston Martin. Egy V12-es motorral szerelt, karbon karosszériás speedster, melynek sem hagyományos szélvédője, sem teteje nincsen. Összesen 88 darabot készítenek belőle, az ára átszámítva közel 300 millió forint.

A V12 Speedster orr-része és fara jól beazonosíthatóan más Aston Martin modellek stílusjegyeit vonultatja fel, de a teljes karosszéria egyedi és 100 százalékban szénszálas műanyagból készült. A régi versenykocsik stílusában a cockpit nyitott és osztott, szélvédő pedig egyáltalán nincsen. Az autó legmagasabb pontja a bukókeret csövei.

A V12 Speedster képeken szereplő első példányának megépítésekor az alkotókat a legendás F/A-18 vadászrepülőgép inspirálta. A Skyfall ezüst külső színhez kontrasztos selyemfényű fekete kipufogóvégek, hűtőrácsok, légterelők és tükörházak társulnak. Az utastérben folytatódik a sötét téma, selyemfényű sötét króm, alumínium, fekete bőrhuzat és technikai szövet, fekete szőnyegek, továbbá rengeteg szénszál formájában. Kontrasztként élénkpiros szíjak és ajtóbehúzók szolgálnak.

A felejthetetlen vezetési élményt az első tengely mögé beépített 5,2 literes V12-es, ikerturbós erőforrás biztosítja, amely kereken 700 lóerőt és 735 Nm nyomatékot mozgósít. Egy 8-sebességes ZF automataváltón és egy korlátozottan önzáró differenciálművön keresztül zúdítja erejét a hátsó kerekekre. A V12 Speedster 3,5 másodperc alatt sprintel százra és megfutja a 300 km/órát, amelyet kizárólag zárt sisakban lehet elviselni. A lassításról karbon-kerámia fékrendszer gondoskodik, elöl 41, hátul 36 centiméteres tárcsákkal.

Az Aston Martin V12 Speedsterből 88 darabot fognak kézi munkával összeszerelni; a kocsikat egyértelműen a tehetős rajongóknak és gyűjtőknek szánják. Az előjegyzéseket már felveszik, a vételár 765 ezer fontnál kezdődik. A kiszállítások 2021 elején indulnak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/