/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Mindössze 53,3 évünk maradt kőolajjal közlekedni

2014. július 07. 16:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A British Petrol közzétette szokásos tanulmányának legújabb eredményét, melyben azt kutatja évről évre, mennyi időre elég Földünk kőolajtartaléka. A legfrissebb forgatókönyv szerint 1,1 %-kal jobban állunk, mint 2013-ban.

A BP 2014-es tanulmánya szerint a Föld olajtartalékai 53,3 év múlva véglegesen kiapadnak – legalábbis a jelenlegi felhasználási volumen mellett.

A cég számításai szerint jelenleg még több mint 1687 milliárd hordónyi fekete arany található alattunk, ami 1,1%-kal haladja meg a 2013-as becsléseket.

Ez azért fordulhat elő, mert az amerikai feltárások kiderítették, hogy nagyjából 26%-kal több (44,2 milliárd hordó) nyersolaj rejlik az országban. Sokan pedig épp ezért nem veszik komolyan a társaság becsléseit, hisz bármikor előfordulhat, hogy egy hatalmas mezőt tárnak fel valahol a világban.

Mindenesetre elgondolkodtató, mihez kezdene az ember, ha hirtelen kifogyna ebből a nem megújuló energiaforrásból, hisz a közlekedésen túl megannyi ipar léte függ az olajtól. Sajnálatos módon azonban egyelőre semmilyen igazi alternatíva nem áll a rendelkezésünkre, hogy kiváltsuk ezt a gyorsan fogyó anyagot, így legrosszabb esetben még van ötven évünk a megfelelő helyettesítő elem vagy anyag felfedezésére.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

epilog
2014-07-08 - 07:32

Van egy olyan érzésem, hogy már nem is lesz kőolajra szükségünk, mielőtt teljesen kifogyna a készlet.


*/