/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mindössze három készült ebből a Porschéből

2019. január 06. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Nem a legszebb, mégis kellőképp ritka, ráadásul több mint 40 éves, így jelenlegi tulajdonosa szerint megér több mint tízmillió forintot ez a Porsche kombi. A 924 Turbo DP Cargo névre keresztelt puttonyosból csupán hármat készítettek.

Bárki lehet autógyűjtő, de nem mindenki birtokolhat olyan járművet, mint az alábbi Porsche 924 DP Cargo.

Ebből ugyanis csupán hármat készített a DP Motorsport még 1986-ban, az alábbi piros példány pedig épp eladóvá vált.

Az autó 1976-an kezdte karrierjét normál 924-esként, ám tíz évvel később az átalakítócég kezelésbe vette, hogy a 2+2 üléses, 2+1 ajtós stuttgarti sportautóból egy ötszemélyes, háromajtós családbarát járművet készítsen.

A hátsó rész teljes átalakítása mellett a motorerőre is figyelt a cég, így lett 924 Turbo az autóból, melyhez minden szükséges gyári alkatrészt beszereltek vagy kicseréltek a motortól a fékeken át egészen a felnikig, a pontot az i-re az egyedi kormánykerék teszi fel.

A 924 DP Cargo órája jelenleg 79 638 mérföldet (128 164 km) mutat, és nemrég esett át egy szervizen, melynek során új fékeket, lámpákat, szélvédőt és gumikat kapott. Az eladó ennek megfelelően elég magas áron hirdeti az autót az eBay-en, nem kevesebb, mint 30 ezer fontot, azaz 10,7 millió forintot remél érte.

Nem kevés pénz egy 43 éves, közel 130 ezret futott Porsche 924-esért, de ha azt nézzük, hogy még egy ilyen biztos nem jön velünk szembe az utcán, akkor máris könnyebb megemészteni az összeget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/