/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mini-Nürburgringet épített a Toyota Japánban

2019. május 02. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Egy hatalmas erdőség közepén építette fel változatos és technikás, 5,3 kilométeres tesztpályáját a Toyota. Az ihletadó a legendás Nürburgring-Nordschleife volt.

Átadta új simojamai műszaki központjának első fázisát, egy igen technikás versenypályát a Toyota. A 651 hektáron elterülő, autófejlesztő részleggel is rendelkező létesítmény hamarosan egy nagysebességű tesztszakasszal, valamint speciálisan kialakított felületű útelemekkel is kiegészül.

A Nordschleife, azaz a Nürburgring északi nagyköre a világ minden bizonnyal legismertebb és az egyik legtechnikásabb versenypályája. Embert és gépet próbáló szakaszai különféle találó becenevekre tettek szert az átadása óta eltelt több mint kilencven év alatt; a pályaversenyzésben szokatlanul nagy szintkülönbségű pálya (20,8 kilométeren több mint 300 méter) egyes kanyarkombinációi jó néhány újkori körpálya építéséhez álltak modellt.

Ez esetben azonban a mini-Nürburgring elnevezés csupán a Toyota új tesztpályájának filozófiájára és sajátos körülményeire utal: a 75 méteres szintkülönbséggel megépített pálya fákkal benőtt területen kanyarog. A Toyota számára kulcsfontosságú szempont volt, hogy az új kutatás-fejlesztési létesítmény a lehető legkevésbé terhelje meg a környezetet, ezért a 650,8 hektáros terület 70 százalékán megtartották az eredeti vegetációt. Ezt a szemléletet a japán nyelvben úgy nevezik, szatojama, azaz hegyi falu – a kifejezés a természeti környezettel harmóniában együtt élő emberi közösségre utal.

A 2022-től teljes funkcionalitással üzemelő létesítmény építése mintegy 300 milliárd japán jent (777 milliárd forint) emészt fel; a Toyota City és Okazaki között elterülő komplexum körülbelül 3300 embernek ad majd munkát. A körpályán jelenleg mintegy ötvenen dolgoznak, többségükben tesztpilóták.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/