/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Minimalista mindenes: az új MINI Countryman

2023. október 06. 10:39   |   Autoblog
címkék:  

Magasabb, hosszabb, MINI – hat centiméterrel magasabb és tizenhárom centiméterrel hosszabb lett az új MINI Countryman, amely közvetlen elődmodelljéhez képest is érezhetően tovább nőtt.

P90518414_highRes_mini-cooper-se-09-20

A szélesebb kerékjárati íveknek, a jellegzetes egyediségnek és a letisztult felületekkel dolgozó, modern, minimalista formanyelvnek köszönhetően a modell kisugárzása minden korábbinál magabiztosabb. Utasterében a kalandor MINI még több helyet, még nagyobb kényelmet és még nagyobb biztonságot kínál – ALL4 intelligens összkerékhajtásának köszönhetően nem csupán az épített utakon, de azokon túl is. Az intelligens vezetést támogató rendszerek kibővített portfóliója, a hangutasításokkal vezérelhető MINI Intelligent Personal Assistant és az új MINI vezetési üzemmódok az új MINI Countryman fedélzetén átélhető kényelmes és szórakoztató kirándulások még intenzívebb formáját kínálják. Ehhez a tisztán elektromos meghajtás is nagymértékben hozzájárul, kétféle teljesítményszinttel fokozva tovább a márkára jellemző vezetési élményt. Az első Németországban gyártott MINI modellként az új MINI Countryman a sorozatgyártás területén is új útra lép.

A 4 433 milliméter hosszú, 1 843 milliméter széles és 1 656 milliméter magas, új MINI Countryman egyszerre elegáns mindenes és tágas hétköznapi társ. 2 692 milliméterre növelt tengelytávolságának köszönhetően a modell által kínált utaskényelem még tovább nőtt. A tisztán elektromos meghajtású, új MINI Countryman kétféle teljesítményszinttel válik elérhetővé: a 150 kW / 204 lóerő maximális teljesítmény és 250 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes MINI Countryman E modell a nagyfeszültségű akkumulátor egy feltöltésével 462 kilométert*,  a 230 kW / 313 lóerő maximális teljesítmény és 494 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes MINI Countryman SE ALL4 modell pedig 433 kilométert* tud megtenni.

P90518421_highRes_mini-cooper-se-09-20

A MINI új modellcsaládjának harmadik generációba lépő, legnagyobb tagja tisztán elektromos meghajtással folytatja útját az emissziómentes mobilitás korszaka felé. 2010-es piaci bevezetése óta a kompakt crossover sikert sikerre halmoz, öt ajtajának és – a MINI modelltörténetében akkoriban újdonságnak számító – több mint négyméteres karosszériahosszúságának köszönhetően. Nem is véletlenül: az erőteljes motorokkal szerelt kalandor opcionális extrafelszereltségként megrendelhető összkerékhajtása rendkívüli biztonságot és intenzív vezetési élményt ígér – az épített utakon túl is.

„A tisztán elektromos meghajtású MINI Countryman modellel a márka új modellcsaládjának legnagyobb tagja is felhajt az emissziómentes mobilitás korszaka felé vezető útra. Az első Németországban gyártott MINI modell sorozatgyártása ugyancsak a lehető legzöldebb módon történik. Sokoldalúsága és erőteljes tisztán elektromos meghajtása a modellt a nagyvárosokban és a városhatárokon túl kezdődő kalandokban is tökéletes társsá emeli” – mondta Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Forrás és képek: BMW Group PressClub Magyarország

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/