/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mitől lesz kutya jó az utazás?

2021. október 21. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Gazdiként felelősséggel tartozunk házi kedvencükért, akár otthon, akár a szabadban vagy éppen utazás közben, mindenhol meg kell teremtenünk számára a biztonságos környezetet. Manapság egyre többen viszik magukkal kutyusukat, ehhez viszont megfelelő felszerelésre van szükség a biztonságos utazás érdekében. Egyre inkább terjednek a kutyabarát munkahelyek, ezáltal egyre több kutyatulajdonosnak a rutinfeladatává vált a felelősségteljes szállítás mindennapos megoldása.

16b30bc3-3ff2-1c5d-9d37-a86e824d83e6

Minden országban előírás, hogy a háziállatokat biztonságosan kell az autóban szállítani, hiszen ha egy ellenőrzés során nem találják megfelelőnek a körülményeket és az elhelyezést, büntetést is kiszabhatnak a mulasztás mértékétől függően.

Sok tényező befolyásolja, hogy egy autó mitől lesz igazán kutyabarát, legyen szó az autó berendezéséről vagy kiegészítő tartozékokról. Természetesen vannak kimondottan kutyabarát kialakítású autók is, melyekben variálható belső résszel ki lehet alakítani a számunkra megfelelő környezetet, továbbá érdemes a tisztítási paramétereket is átgondolni a könnyebb kezelhetőség érdekében. A következő szempontokat érdemes figyelembe vennünk, ha szeretnénk kedvencünket az autóban szállítani: tágas és alacsony raktér kialakítás, hátsó légkeringetés, biztonsági övrögzítés kialakítása, bőrkárpit vagy kutyabarát üléshuzat, sötétített üveg a nyugodt utazásért.

c78534a6-6331-bf4e-3f0a-2b43c9100b3b

Az utastér tisztíthatóságának szempontjából a bőr kárpitnál sokkal könnyebb dolgunk van, hiszen a kutyaszőr nem ragad bele az anyagba, míg a szövettel borított üléseket érdemes kutyabarát huzattal is ellátni, amiből könnyen eltávolítható a kutyaszőr.

b45a5099-d032-6d4d-a382-330c7d6d42bf

A nagyobb kutyákat a legbiztonságosabban boxban ajánlott szállítani, amit a számukra kialakított biztonsági övvel be tudunk kötni. Ezáltal kedvencünk amellett, hogy egy zárt és védett helységben lesz, a hirtelen fékezésből adódó veszélyes helyzeteket is ki tudjuk küszöbölni. A kutya számára is biztonságérzetet ad, hogy egy stabil helyen van, és a szállítódoboznak köszönhetően kevésbé érzékeli a mozgásokat utazás közben. Amennyiben a hátsó ülésen utaztatjuk az ebet box nélkül, be kell szerezni egy hámra rögzített biztonsági övcsatot, ez a minimum feltétele a kutya autóban történő szállításának. Nagyobb testű kutyák szállítása a csomagtérben ajánlott, amihez a kutyarács és csomagtérvédő tálca, esetleg a ki- és leugráshoz lökhárítóvédő is jó szolgálatot tehet.

A legmegfelelőbb kutyaszállító autók az alacsony padlós egyterűek, viszont a nagy szintkülönbséget egyszerűen áthidalhatjuk egy rámpa segítségével, amin kényelmesen fel tud sétálni a kutyus. Ezek a termékek csúszásmentes segédeszközök, amik egészen kis méretre összecsukhatóak, így nem okoz gondot az autóban való tárolás kisebb gépjármű esetében sem.

3e01c501-56ee-9217-98b9-b199958c106c

A 19 autómárkát és 24 márkaszervizt egy helyen üzemeltető Duna Autó Zrt. októberben meghirdette a Dogtóber – Egy kutyajó ügy! rászoruló kutyusok megsegítésére indított jótékonysági kezdeményezését. A cég októberben minden készletről eladott autó árából 1000 forintot felajánl az Elveszett Állatok Alapítványnak, ami a hónap végére több százezer forintos összeget jelenthet majd. A pénzbeli juttatás mellett adománygyűjtést is szerveznek ügyfeleik és munkavállalóik körében: 24 márkaszervizük munkafelvételi pontjain várják a rászoruló kutyusoknak szánt adományokat – leginkább kutyaeledelt -, amit a hónap végén összegyűjtve juttatnak el az alapítványhoz. Szépen gyűlnek az adományok, de Dogtóber hónap végéig továbbra is várják a felajánlásokat az óbudai Autóváros márkaszervizeiben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/