/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Modernizált Kia Carnival és Sorento

2006. február 03. 09:51   |   Autoblog
címkék:  

A vadonatúj Carnival egyterű és a 2006-os Sorento szabadidőautó világpremierjét a hó végén megnyíló, 76. Genfi Autószalonon ünnepli a koreai gyártó.

Carnival


Az új Kia Carnival (rövid karosszériás) MPV ez év nyarától lesz kapható. A tetőtől talpig áttervezett Carnival (a piacok egy részén Sedona) elektromos működtetésű kettős csúszó hátsó ajtóval és csomagtér ajtóval van felszerelve. Az új Carnival magasabb, szélesebb, de rövidebb, mint a korábbi modell. Az új, rövidebb tengelytávú modellt kifejezetten az európai vásárlók igényeinek szem előtt tartásával tervezték meg. (A hosszabb tengelytávú változatot tavaly mutatták be Észak-Amerikában és a többi piacon.) A Carnival sokoldalú, ötletes és tágasabb utasteret, kényelmesebb üléseket, valamint minőségibb kidolgozást vonultat fel. A hét különálló ülést 2+3+2 rendszerben rendezték el, a középső és a hátsó sor öt ülése külön-külön mozgatható, dönthető, lehajtható és kiszerelhető.

A modern külső és belső megjelenésű Carnival két új, egy 185 lóerős benzines és egy új dízelmotorral lesz elérhető. Azért, hogy a városi vezetés még könnyebb legyen, a Kia új, változtatható fordulókörrel ellátott (VRS) kormányrendszere tovább csökkenti a fordulási sugár hosszát.

Sorento


A Kia növelt teljesítményű erőforrásokkal látta el a négykerék-meghajtású Sorento szabadidőautóját, ezen kívül a típus több jelentős kényelmi, minőségi és biztonsági szolgáltatással, illetve átrajzolt – elegánsabb – külsővel is gazdagodott.  A 2006. évi Sorento európai vásárlói két nagy teljesítményű motorral felszerelt változat közül választhatnak: az egyik egy 170 lóerős, 21 %-kal megnövelt teljesítményű, továbbfejlesztett, változtatható geometriájú turbófeltöltővel ellátott dízelmotor, a másik pedig egy új, gazdaságos üzemanyag-fogyasztású, 3,3 literes V6 benzinmotor, amely 235 lóerőre képes. 

Az áttervezett középső műszercsoportnak és a középső padlókonzolnak tetszetősebb a megjelenése és jobb minőségű anyagokból készült. Hátul megnövelték a lábak férőhelyét azáltal, hogy átalakították az első ülések támlájának formáját, és most a hátsó ülések is könnyebben állíthatók. A dinamikus megjelenésű Sorento a Kia egyik legnagyobb sikertörténete: 2005-ben világméretekben csaknem 144 ezer darab kelt el belőle.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/