/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Monszuneső zúdul minden egyes győri Audira

2021. április 07. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Az Audi Hungariánál évente 160 000 autó gördül le a gyártósorról. Az autók gyártása egy átfogó, mindenre kiterjedő vizsgálatsorozattal zárul annak érdekében, hogy a vevők kifogástalan minőségben kapják meg autóikat. A vizsgálat egyik eleme egy tömítettségvizsgálat, melynek során valamennyi autó áthalad egy 40 méter hosszú esőztető alagúton.

fürdő 2

A kabin előtt egy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) szenzor segítségével azonosítják az érkező gépkocsi típusát. A rendszer a típusnak megfelelő áztatási és szárítási programot indítja el. A kabin belsejében nagyteljesítményű fúvókákból percenként 25 liter víz zúdul az autó minden egyes négyzetméterére, ami vízkitettség szempontjából egy monszunesőnyi mennyiséget is felülmúl. A vizsgálat összesen hat percig tart, amelynek része többek között a tető, a kerékjárati ívek és a padlózat felőli áztatás is.

A vizsgálat során a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe veszik. A kabin vízrendszere zárt, ennek köszönhetően a felhasznált víz egy biológiai, bakteriális tisztító rendszerből kerül ismételt betáplálásra. A víz keménységét különféle paramétereknek (pl. PH érték, vezetőképességi index) megfelelően szabályozzák.

fürdő 1

A tömítettségvizsgálatot követően az autókat még ebben a különleges kabinban megszárítják, majd a munkatársak egy speciális mérőműszer segítségével ellenőrzik, hogy valóban nem jutott-e víz a belső térbe. Ezt követően folytatódik az autók tesztelése, ellenőrzése a prémium minőség biztosításáért.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/