/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mostantól az Audi Sport gyártja a legerősebb Audikat

2016. december 06. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Az 1983-ban Neckarsulmban alapított quattro GmbH mostantól Audi Sport GmbH néven működik tovább. Az Audi AG tulajdonában lévő leányvállalat Stephan Winkelmann vezetésével közel 1200 dolgozót foglalkoztat.

Audi Sport GmbH

A neckarsulmi székhelyű quattro GmbH 1983 óta készít nagy teljesítményű sportautókat és fejleszti a legkorszerűbb autóipari megoldásokat. Az Audi leányvállalata most megváltozott névvel, Audi Sport GmbH elnevezéssel folytatja működését, négy meghatározó működési területre koncentrálva. Az Audi R8 és az RS modellek kifejlesztése és gyártása mellett ugyanis az Audi ügyfélsport programját, az Audi Sport customer racing projektet is gondozza. További fő működési területe az autó teljes személyre szabását lehetővé tévő Audi exclusive programban való részvétel illetve az Audi Sport kollekció részeként elérhető életmód termékek felügyelete.

Az Audi Sport elnevezést a nagy múltra és óriási sikerekre visszatekintő motorsport hagyományok ihlették. A múltidézéssel visszamehetünk egészen az 1930-as évekig, amikor az Auto Union legendás „Ezüst Nyíl” modellje volt a meghatározó mérce a világ versenypályáin. Az 1980-as években az állandó összekerékhajtással szerelt Audi quattro bizonyult kiemelkedően sikeresnek a rali világában. Napjainkban a négykarikás márka számos sorozatban, így a DTM, a Formule E, a GT versenyek és a TCR kategória mezőnyében is szerepel. Ifjú versenyzőtehetségek kapnak lehetőséget és támogatást az Audi Sport TT Cup sorozatban. A sorozatgyártású modellek pedig részesülnek a motorsportban elsőként alkalmazott fejlesztésekből és műszaki megoldásokból. Az Audi R8 és az Audi RS modellek képviselik a sportautók csúcsát a márkánál, egyesítve a páratlan teljesítményt az exkluzivitás és a presztízs érzésével.

Az RS rövidítés a legerősebb erőforrásokat jelöli a meghatározott Audi modellsorozatoknál, mindemellett egyedülállóan dinamikus teljesítményt, quattro állandó összkerékhajtást és kifinomultsággal párosuló hétköznapi használhatóságot kínál. Az RS sorozat története a márkánál 1994-ben kezdődött az Audi RS 2 Avant megjelenésével, amely valódi nagyteljesítményű ötszemélyes, nagy csomagterű sportautóként rögtön divatot teremtett. A quattro GmbH ettől kezdve folyamatosan bővítette az RS modellek kínálatát, amely napjainkban a kompakt Audi RS 3 Sportback modelltől a magasabb kategóriát képviselő változatokig, mint az Audi RS 6 Avant vagy az Audi RS 7 Sportback számos modellt felölel. A leányvállalat fő célkitűzése, hogy az Audi kínálatának legnagyobb presztízzsel bíró modelljeit alkossa meg. A termékpaletta csúcsán az Audi R8 áll.

Az Audi leányvállalata az elmúlt öt évben megduplázta kiszállításait. A következő 18 hónapban az Audi Sport GmbH nyolc új modellt mutat be, amely tovább erősíti a vállalat pozícióját a piacon. A dedikált Audi Sport kereskedések száma a jelenlegi 370-ről 2017 végéig 600-ra emelkedik.

Az Audi Sport GmbH közel 1200 dolgozót foglalkoztat neckarsulmi és ingolstadti telephelyein.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/