/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mostantól csak maximum 180-nal mehetnek a Volvók

2020. május 20. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volvo tavalyi ígéretével összhangban mostantól minden új Volvo gépkocsi végsebességét 180 km/órában korlátozzák. A törvényi és iparági szabályozásokon túlmutató korlátozás ahhoz az alapvető célkitűzéséhez viszi egy lépéssel közelebb a vállalatot, hogy teljes mértékben kiküszöbölje a súlyos vagy halálos sérüléssel járó közlekedési baleseteket.

The refreshed Volvo S90 Recharge T8 plug-in hybrid in Platinum Grey

A sebességkorlátozáson túl mostantól minden Volvo gépkocsi esetében alapfelszerelés lesz az a Care Key indítókulcs, amellyel a Volvo gépkocsik tulajdonosai tovább korlátozhatják a jármű végsebességét, mielőtt például családtagjaiknak vagy fiatalabb, tapasztalatlanabb sofőröknek adják kölcsön az autót.

A 180 km/órás korlátozás és a Care Key együttes bevezetése rávilágít a gyorshajtás veszélyeire, egyben megerősíti a Volvo globális vezető szerepét a közlekedésbiztonság terén. Mindkét megoldás jól érzékelteti, hogy az autógyártók a kedvezőbb vezetői viselkedés elősegítése révén hogyan járulhatnak aktívan hozzá a halálos kimenetelű közlekedési balesetek teljes felszámolásához.

A végsebesség korlátozása már annak első beharangozásakor ellentmondásos reakciókat váltott ki. Voltak, akik egyenesen megkérdőjelezték, hogy az autógyártóknak jogában áll-e a rendelkezésre álló technológiákat ilyen célra felhasználniuk.

A Volvo mindettől függetlenül, hagyományaihoz híven továbbra is kötelességének érzi, hogy úttörő szerepet vállaljon az autógyártók jogaival és kötelességeivel kapcsolatos vitákban, és akkor is kiálljon a potenciálisan életmentő döntések mellett, ha azok következtében esetleg potenciális ügyfeleket veszít el.

A gyorshajtást az teszi veszélyessé, hogy bizonyos sebességek felett még a fedélzeti biztonsági technológiák és az intelligens infrastruktúra sem képes arra, hogy baleset esetén megakadályozza a súlyos vagy halálos sérüléseket.

A legtöbb nyugati országban ezért vezettek be sebességkorlátozásokat. Ennek ellenére a sebesség túllépése általános jelenség, és a mai napig a halálos kimenetelű közlekedési balesetek egyik leggyakoribb oka. Évről évre autósok millióit bírságolják meg gyorshajtás miatt.

A kutatások rámutattak, hogy az emberek többsége nincsen tisztában azzal, milyen veszélyekkel jár a túl nagy sebesség. Ennek következtében az emberek gyakran hajtanak gyorsabban, mint ami egy adott forgalmi helyzetben optimális volna, és rosszul mérik fel a pillanatnyi körülményeknek megfelelő sebességet.

A gyorshajtás mellett az ittas vezetés, illetve a vezető figyelmének az elterelése jelent komoly kihívást a közlekedésbiztonság szempontjából. Ezekre a tényezőkre is hathatós megoldást kell keresni, hogy a Volvo valóra válthassa a súlyos vagy halálos sérüléssel járó közlekedési balesetektől mentes jövőképét. Az autógyártó közlekedésbiztonsági tevékenységei keretében mindhárom magatartási formával behatóan foglalkozik, és a jövőben ezekhez kapcsolódó további funkciókkal is felszereli járműveit

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/