/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Mostantól egy Nissan GT-R Nismóé a leggyorsabb drift rekordja

2016. április 09. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Új érték kerül a Guinness Rekordok Könyvébe a leggyorsabb drift cím alá, ugyanis egy Nissan GT-R Nismo majdnem pontosan 305 km/órával haladt kilinccsel előre 30 fokos szögben. A csúcsot autózó vas persze nem gyári: 1380 lóereje a hátsó kerekeket hajtja.

A Nissan megmutatta, hogy az R35-ös GT-R még mindig okozhat meglepetéseket, ugyanis legutóbb egy némiképp átalakított Nismóval autóztak keresztben az Egyesült Arab Emirátusokban található Fujairah Nemzetközi Repülőtéren 189,49 mérföld/órás, azaz 304,96 kilométer/órás tempóval, ami Guinness rekordot érő eredmény.

A mutatvány tökéletes teljesítéséhez persze nem egy 560 lóerős mezei GT-R-t használtak, hanem a Nismo variáns kőkeményen átalakított változatát. Az 1380 lóerősre húzott teljesítményű kocsi minden erejét a hátsó kerekekre küldte, így Masato Kawabata japán driftbajnoknak nem volt túl nehéz dolga, persze a legtöbb driftautó közel sem képes ekkora tempóra, illetve nem szabad elfelejteni a veszélyt sem, amit egy elfáradó alkatrész, vagy a gumik teherbírása adhat, amely ilyen sebességnél szinte egyenlő a halállal.

A rekordról egyelőre nem került fel videó az internetre, így addig ezzel a pár fotóval kell beérnünk.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/