Cikk nyomtatása | Hozzászólások (3) |
| Több

Multimédiás tankolás az ENVI kutaknál

2013. január 30. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Európában is egyedülálló automata üzemanyagtöltő állomást nyitott a magyar tulajdonú ENVI Tökölön. Tankolás közben az autósok a vásárlás adatai mellett különböző hasznos, illetve szórakoztató tartalmakat is figyelemmel kísérhetnek a kútoszlopba épített nagyméretű kijelzőkön. A diszkont benzinkúthálózat 15. tagjaként üzembe helyezett egység teljes egészében távfelügyelet alatt, helyszíni személyzet nélkül működik, emellett kiemelkedően környezetbarát. A tervek szerint az idei évben további 6-7 ENVI kút nyílhat az országban.

A Tököl Airport Center területén nyílt meg az Envirochem Kft. tulajdonában álló ENVI legújabb, 15. automata benzinkútja. Itt Európában egyedülálló módon multimédiás, nagy LCD kijelzővel felszerelt kútoszlopok működnek, ami azt jelenti, hogy tankolás közben filmeket, videoklipeket nézhetnek és hallgathatnak a vásárlók. A benzinkút – a többi ENVI állomáshoz hasonlóan – távfelügyelet alatt áll, az esetlegesen felmerülő kérdéseket a nap 24 órájában működő élő telefonos operátori hálózat kezeli. Utóbbi a cég Nagytétényi úti központjában üzemel, ahol megváltozott munkaképességű munkavállalókat is foglalkoztatnak.

A tököli töltőállomás technikai paramétereire jellemző, hogy annak világítását környezetbarát, energiatakarékos LED-fényforrásokkal biztosítják, így mintegy 30 százalékkal csökkentve az energiaköltségeket. Egy-egy kútoszlop áteresztőképessége 1 300 liter/óra, amely 20-30 százalékkal magasabb egy hagyományos kúténál, azaz gyorsabb kiszolgálást tesz lehetővé.

A korábban a METRO áruházak közelében felépített 11 diszkont-kút után az utóbbi években további forgalmas bevásárlóközpontok parkolóiban is megjelentek az ENVI töltőállomásai, amelyek legfőbb előnyei közé tartoznak az alacsony árak és a gyors, rugalmas önkiszolgáló rendszer. Valamennyi egységnél lehetőség van készpénzzel és bankkártyával történő fizetésre is, a vásárlók továbbá előre meghatározhatják, hogy mekkora összegért kívánnak tankolni.

 


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Egy próbálkozó
2013-01-30 - 17:15

A multimédiás cuccok ellenére a kártyás fizetés nem működik… 🙁
Diszpécser válasza: “…hát ilyen hidegben sajnos nem megy…”

Tamatu
2013-01-30 - 17:22

Vas megyében Körmenden a volt Volan telepen két-három éve müködik,igaz egy oszlopos de jó!Persze nem ettöl a társaságtól,gondolom.

utazó
2013-01-30 - 17:38

végre ideért hozzánk is,6 éve olaszba már csak automata kutak voltak szinte mind!kérdés mennyire vandálbiztos mert ebbe az országba….gondolom nem csak a spórolás miatt fejlesztették menem a rablások miatt is!!


Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!