/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Múzeumi darab lett Fernando Alonso dakaros Toyota Hiluxa

2022. január 11. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Javában folyik a Dakar, ahol a Toyota 2018-ban második, 2019-ben első, majd 2020-ban és 2021-ben a győzelemről hajszálnyival lemaradva ismét második helyen végzett, a 2022-es megmérettetésen pedig egyelőre az első pillanattól élen áll. Tavaly a Toyota csapat tagja volt Fernando Alonso is, aki csapattársaihoz hasonlóan egy különlegesen felkészített Toyota Hilux-szal vágott neki a világ legkeményebb tereprally versenyének.

A Toyota Gazoo Racing Toyota Hilux Dakar – amellyel Fernando Alonso debütált a 2020-as Dakar-ralin – a közelmúltban megérkezett a pilóta gyűjteményébe, amely Spanyolországban, az Asztúriai hercegség fővárosa, Oviedo mellett található. Alonso figyelemreméltó módon kezdte a Dakaros pályafutását a Hilux volánja mögött: összesítésben a 13. helyet szerezte meg, és számos szakaszon a leggyorsabbak között volt.

A Toyota Hilux Dakar versenyautó a közelmúltban bekerült a Fernando Alonso Múzeum és Versenypálya gyűjteményébe, amelynek célja, hogy átfogó bemutatót nyújtson az asztúriai pilóta versenyzői pályafutásáról. A Hilux Dakar, amelyet a Fernando Alonso pályafutása előtt tisztelgő, spanyolországi Oviedo mellett található múzeum kapott, nem csupán egy másolat, hanem pontosan az az autó, amellyel az asztúriai pilóta versenyzett a 2020-as Dakaron. Alonso pedig remek teljesítményt nyújtott, miután összesítésben a 13. helyen végzett, és számos szakaszon a legjobb időt is sikerült elérnie, amivel ő lett a legjobb újonc a világ legnehezebb raliján abban az évben.

Fernando Alonso személyesen vette át állandó kollekciójának új tagját, amely olyan versenyautók mellé csatlakozhatott a gyűjteménybe, mint a Toyota TS050 Hybrid, amellyel a pilóta a 2019-2020-as szuperszezonban megnyerte a Hosszútávú Világbajnokságot (WEC), valamint két Le Mans-i 24 órás versenyt is. A Fernando Alonso Múzeumot és Versenypályát folyamatosan bővítik, hogy bemutathassák az összes olyan prototípust, amellyel Alonso pályafutása alatt versenyzett, kezdve a Forma-1-től, a WEC-en keresztül egészen a Dakar-raliig.

Alonso kifejtette, hogy a Hilux Dakar személyes gyűjteményének része lesz, és ezzel együtt a kollekció egyik legfontosabb darabja, amely igazi ínyencség lesz a kiállítás látogatói számára. Az asztúriai pilóta, aki nagyon jó emlékeket fűz a Toyota Hiluxhoz és a Dakarhoz, rámutatott, hogy szakmailag és emberileg is fontos tapasztalatokat szerzett a világ legkeményebb raliján, de emellett jelezte, hogy bizonyára újra megpróbálná – utalva ezzel egy esetleges második részvételre a Dakaron.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/