/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagy lendületben van a hazai autópiac

2016. június 02. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A hazai autópiac fejlődése az első öt hónapban jelentősen gyorsabb az előzetes becslésnél, így a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének prognózisa szerint év végéig akár 80 ezer, vagy több személygépkocsit is forgalomba helyezhetnek. Kishaszonjárművekből 18 ezret adhatnak el idén.

Az év első öt hónapjában 36 267 személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami 22,2 százalékkal meghaladja a tavalyi mennyiséget. Ebben az időszakban 8263 kishaszonjármű kapott rendszámot, ami 22,9%-kal több a tavalyinál. Májusban 8506 személyautó és 1722 darab kishaszonjármű került a vevőkhöz, ami 44,8 illetve 41,4%-kal több a tavalyinál. Ha a piac növekedésének intenzitása nem csökken, év végéig a 80 ezret is meghaladhatja az eladott új autók száma.

Megállapítható azonban, hogy a magán vásárlók továbbra is inkább a használtautó-kínálatból elégítik ki igényeiket, bár valószínűsíthető az is, hogy a céges vásárlások egy része (különösen az egy-három autós céges vásárlások) magán vásárlásnak tekinthető, csupán az ÁFA visszaigénylés miatt kerül az adott autó céges vásárlási körbe és nyílt végű (maradvány értékes) finanszírozásba.  Örvendetes, hogy a reexport tevékenység most már tartósan 9-12% körül mozog, ami a belföldi piac konszolidálódását jelzi.

Az MGE az importőrök támogatásával tovább folytatja a márkaszervizeket bemutató kommunikációs kampányt, amely a jogi környezet változásával együtt (cégautó javítási ÁFA fele visszaigényelhető) már érzékelhető elmozdulást jelentett a legális szervizek irányában, ahol megfigyelhető az ügyfélszám emelkedése. Ez a folyamat mára már látható módon megjelent a legális szervizek látogatottságában és forgalmuk emelkedésében.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/