/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyobb a gond a Nissannál, mint gondolták

2019. július 27. 15:52   |   Autoblog
címkék:  

A Nissan bejelentette, hogy alkalmazottjainak 9 százalékát leépíti, 12.500 munkahelyet szüntet meg. Ez és a tény, hogy a konszern nyeresége jelentősen csökkent arra utal, hogy a gondok komolyabbak, mint ahogyan elemzők korábban gondolták.

A Nissan világszerte kereken 139.000 embert foglalkoztat. A leépítések vonatkoznak majd az Egyesült Államokra is, ahol az eladások az év első öt hónapjában 7.7 százalékkal csökkentek az előző évihez képest. A konszern közölte, hogy a 2022-es pénzügyi év végére 10 százalékkal csökkenti globális termelését.bcdf79fc-2018-nissan-leaf-1

A japán gyártó szövetségben működik együtt a Renault-val és a Mitsubishivel. Ez az iparág legnagyobb tömörülése, tavaly összesen 10.7 millió autót állítottak elő. Megrázkódtatást okozott azonban tavaly Carlos Ghosn-nak, a Nissan és a tömörülés vezérigazgatójának a letartóztatása, amikor kiderült, milyen komoly működési problémák, súrlódások vannak a csoport tagjai között. A Nissan nyeresége a 2. negyedévben 94.5 százalékkal csökkent. A vezetés közölte, hogy a teljes pénzügyi évre a nyereség 47 százalékos csökkenése várható, azt követően, hogy a profit már előző évben 45 százalékkal csökkent.

A pénzügyi gondokat most azzal indokolják, hogy Ghosn 2011-től agresszíven próbálta megszerezni a piac 8 százalékát mindazokban az országokban, ahol forgalmazta kocsijait. Így legnagyobb piacukon az amerikain, nagy árengedményeket nyújtottak és eladták kocsijaikat kölcsönzőknek is, ami ártott a márka nevének. Hiroto Saikawat, a Nissan új, japán főnökét is hibáztatják. Amióta átvette a vezetést, botrányok követték egymást a kocsik károsanyag-kibocsátása körül és sok tehetséges ember hagyta ott a vállalatot.

Gondot jelent az is, hogy Saikawa nem kívánja elmélyíteni az együttműködést a Renaulttal, elutasította az egyesülést, akárcsak a Renault összefogását a FiatChryslerrel. Kérdés, meddig marad még Saikawa a helyén – már bejelentette, hogy bizottságot jelölt ki utódjának megkeresésére.

(Forrás: The New York Times)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/