/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Még tágasabb és dinamikusabb lett a Škoda Fabia

2021. március 03. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Kifejező formavilág, tágasabb beltér, fokozott kényelem és a korszerű biztonsági segédrendszereknek köszönhetően még nagyobb biztonság: így mutatkozik be a Škoda Fabia negyedik generációja.

A Škoda Fabia tökéletesen kielégíti a fiatal családok vagy épp a pályakezdők igényeit, de második autónak is ideális. A Škoda jelenlegi modelljei közül a második leghosszabb ideje szerepel a termékportfólióban (1999 óta), így mára a márka meghatározó arcának számít, komoly kultusszal és hűséges ügyfélkörrel. Mostantól a Fabia negyedik generációja írja tovább e sikertörténetet.

Az új Fabia elölnézetét egészen a hűtőrácsig húzódó, éles metszésű fényszórói határozzák meg, amelyek már alapkivitelükben is LED-technikával működnek, kívánságra pedig funkciók széles körét kínáló Full-LED kivitelben is rendelkezésre állnak. A márkára jellemző kristályhatású struktúrákkal kidolgozott hátsó lámpák extrafelszerelésként szintén rendelhetők Full-LED változatban.

A beltérben szabadon álló központi képernyővel kialakított, szimmetrikus felépítésű műszerfalat és a felszereltségi szintek szerint eltérő színű, vízszintes dekorbetéteket látunk. Mindezeken túl első ízben elérhető digitális műszerfal is a Fabiához. A piaci bevezetéskor a három jól ismert felszereltségi szint – Active, Ambition és Style – szerepel a választékban, új színek és anyagok kínálatával.

Az új Fabia a Volkswagen MQB-A0 platformjára épül, ami a megnövekedett külső méretekben is tükröződik. A Fabia immár 4107 mm hosszú, 1780 mm széles, 1460 mm magas, a tengelytávja pedig 2564 mm-es, így a kiskategória egyik legtágasabb modellje lesz. Csomagtere 380 literes, ami az eggyel nagyobb méretosztályban szokásos térfogat. Az üléstámlák lehajtásával pedig 1190 literes raktér alakítható ki.

Az új Fabia ötféle benzinmotorral lesz kapható; mind az öt erőforrás a Volkswagen Csoport új EVO-motorgenerációjának tagja és a WLTP-ciklus szerint 5 liter körüli kombinált üzemanyag-fogyasztás jellemzi őket. Az 50 literes üzemanyagtartállyal így 950 kilométer feletti hatótávok adódhatnak. A kiváló értékek elérésében segít az elődhöz képest 0,32-ról 0,28-ra csökkentett légellenállási együttható is. Generációváltásával a Fabia új csúcsmotort is kapott, a négyhengeres 1.5 TSI aggregát 150 LE teljesítményt produkál és hétfokozatú DSG sebességváltó csatlakozik hozzá.

Baleset esetén akár kilenc légzsák óvhatja a bennülőket, emellett a Fabia további Isofix- és felső heveder (Top Tether) rögzítőpontokat kínál, első ízben az első utasülésen is.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/