/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyon biztonságos az új Renault és Subaru

2016. augusztus 31. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A független fogyasztóvédelmi szervezet, az Euro NCAP négy új modell törésbiztonságát vizsgálta, már az új kettős értékelési rendszer szerint. A Renault Scenic és a Subaru Levorg szériában tartalmazzák az autonóm vészfékezési rendszert, amiért kiérdemelték a maximális öt csillagot. A Kia Niro és a Toyota Hilux alapkivitele négy és három, a biztonsági csomaggal kiegészített verziók pedig öt csillagos értékeléssel zárták a tesztet.

Renault_75952_global_en1

A vadonatúj Renault Scenic és Subaru Levorg alapfelszereltségének része az autonóm vészfékező rendszer, míg ez az asszisztens rendszer a Kia Niro és Toyota Hilux modellekben alapáron nincsen benne. Emiatt előbbi kettő öt-, míg utóbbi kettő négy-, illetve háromcsillagos minősítést kapott az Euro NCAP tesztsorozatán.  A Kia és a Toyota számára azonban lehetőség nyílt a járműveket a feláras biztonsági csomagokkal is megvizsgáltatni, ami szintén ötcsillagos minősítéseket eredményezett.

2016-subaru-levorg-europe

Az Euro NCAP négy kategóriában vizsgálja a járművek biztonságát, a felnőttutas és gyalogosvédelem mellett a gyermekvédelmet térképezi fel, illetve egyes biztonsági asszisztens rendszerek meglétét és működését is nézi. A szervezet idén különös hangsúlyt helyez az autonóm vészfékező rendszerekre és azok képességeire; ha egy gyártó alapáron kínál ilyet modelljéhez, ráadásul az számos funkciót tartalmaz és jól is működik, az sokat számít a végső értékelésnél. A vészfékező rendszernél azt vizsgálják, hogy mennyire jól ismeri fel a jármű elé kerülő gyalogosokat és milyen hatékonyan hárítja el az ütközést velük. A Scenic és a sztereo kamerával felszerelt Levorg is jó eredményt ért el, akárcsak a biztonsági csomaggal felvértezett Niro és Hilux pickup.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/