Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyon biztonságosak a villanyos és hibrid autók

2019. május 22. 18:00   |   DG
címkék:  

Az Euro NCAP legutóbbi tesztjén hét vadonatúj modell adott számot biztonságáról, három közülük hibrid, egy pedig tisztán elektromos hajtású jármű. A szigorított keretrendszerben mind a heten megkapták a legmagasabb, ötcsillagos minősítést.

Ezúttal az Audi e-tron, a Lexus UX, a Mazda 3, a Renault Clio V, a Toyota Corolla és RAV4, valamint a Volkswagen T-Cross esett át a szokásos törésteszteken és vizsgálatokon. A modellek mind a négy kategóriában kitűnően teljesítettek. A Corolla szedán és ferdehátú karosszériával is megkapta a maximális minősítést.

A Clio V és a Mazda 3 rendkívül jól szerepelt a felnőttutas és gyermekvédelem területén. A Mazda 3 például az elért 98%-os értékkel maximum pontot kapott az elölről jövő frontális, valamint az oldalról érkező autós és oszlop-ütközések esetében is. Gyermekvédelme 87, gyalogosvédelme 80%-os lett, biztonsági rendszerek kategóriában pedig 73%-ot produkált. A Clio V felnőttutas-védelme 96, gyermekvédelme 89, gyalogosvédelme 72 százalékos lett, biztonsági rendszerei 75%-os értékelést kaptak.

A Toyota Corolla és RAV4 95-93, 84-87, 86-85, illetve 77%-os értékelései szintén nagyon jónak számítanak. A Lexus UX pedig minden idők egyik legjobb értékelését kapta, felnőttutas-védelme 96, gyermekvédelme 85, gyalogosvédelme 82 százalékos lett, míg a biztonsági asszisztens rendszereit 77 százalékosra értékelték.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Még nem érkezett hozzászólás.

Hírek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!