/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyon jól néz ki a McLaren új versenyautója

2015. február 18. 19:15   |   Autoblog
címkék:  

Elkészült a McLaren P1 GTR versenyautó végleges verziója, amely a Genfi Autószalonon mutatkozik be a közönségnek. Az autó csak apróságokban tér el a fél évvel ezelőtt bemutatott koncepció modelltől, sárga-zöld festése azonban egyedi vonása. A dizájn az egyik McLaren F1 GTR előtt tiszteleg, amely 20 évvel ezelőtt uralta a 24 órás Le Mans-i futamot. Azon kiváltságosok, akik csatlakoznak a McLaren P1 GTR sofőr programjához, majd vezethetik is.

A McLaren P1 GTR számos ponton különbözik a sorozatgyártású utcai modelltől. Az első nyomtávja 8 centiméterrel szélesebb, 5 centiméterrel lejjebb ül és 19 colos központi csavaros versenyfelnikre szerelt slick gumikon gördül. Az oldalablakok polikarbonátból készültek, a motorházfedél és a tető egyes elemeit pedig szénszálas műanyagból gyártották le. A P1 GTR így 50 kilogrammal könnyebb az utcai modellnél.

A verseny McLaren farát a karosszéria síkjából 40 centiméterre kiemelkedő hátsó szárny uralja – ez 10 centiméterrel haladja meg az utcai változat állítható szárnyának magasságát. A hátsó légterelő az első lökhárító oldalaiba integrált vezetőszárnyak segítségével 10 százalékkal több leszorító erőt termel, 240 km/órás sebességnél 660 kilogrammnyit. A karbon pilonokra erősített hátsó szárny megtartotta az utcai változat DRS rendszerét is; gombnyomásra a meredekség 32 fokról 0 fokra módosul. A két nagyméretű hátsó kipufogóvég viszont új elem. Az Inconelből és titániumból készült rendszer 6,5 kilogrammal könnyebb az utcai változat rendszerénél.

A McLaren P1 GTR hibrid hajtáslánca kereken 1000 lóerőt mozgósít. A 3,8 literes ikerturbós V8-as belsőégésű motor önmagában 800 lóerőt termel, ami kiegészülhet a villanymotor 200 lóerős teljesítményével.

A McLaren P1 GTR március 3-án, a Genfi Autószalonon ünnepli a világpremierjét, ahol többek között a McLaren 675LT is reflektorfénybe áll.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/