/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyteljesítményű AMG-Mercedesek gyártása indult el Kecskeméten

2019. október 11. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában legördültek a szalagról az első kompakt Mercedes-AMG modellek. Az A 45 4MATIC+, a CLA 45 4MATIC+ Coupé és a CLA 45 4MATIC+ Shooting Brake modellek kizárólag Kecskeméten készülnek majd s S-verzióban is elérhetők lesznek, 421 lóerős motorral.

Mivel az első legyártott autók Lengyelországba kerülnek, a lengyel nemzeti zászló színeiben pompáznak: sarki fehér, jupitervörös, valamint matt sziklaszürke fényezést kaptak. És amilyen különlegesek az új autók, olyan egyedülálló a kecskeméti csapat is, amely a gyártásukban részt vesz. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. gyártásban résztvevő munkatársait hónapokon keresztül képezték az AMG-modelleknél alkalmazott egyedi munkafolyamatokra, az összeszerelő üzemben található tanulószigeteken.

Az AMG-modellek különleges formájú karosszériájának előállítása és felszerelése kimondottan nagy szakmai hozzáértést igényel, mind a présüzemben, mind a karosszériaüzemben. A felületkezelő üzemben pedig egy új, innovatív fényezőrendszer további, különleges színek alkalmazására biztosít lehetőséget. Mindez teljesen új kihívást jelent a munkatársak számára, ugyanis számos új, különleges alkatrész is helyet kapott ezeken a modelleken.

A Mercedes-AMG modellek összértékesítése hazánkban 2019 első félévében több mint duplájára nőtt 2018 azonos időszakához képest. Ebben szerepet játszott az is, hogy az érdeklődőket már két hazai Mercedes-AMG Performance Center várja, ahol speciálisan képzett, dedikált értékesítők szakmai tanácsai segítenek a megfelelő modell kiválasztásában.

Az új Mercedes-AMG család tagjai mostantól még hangsúlyosabb megjelenéssel büszkélkedhetnek; sportos vonalvezetésük már álló helyzetben is dinamikus vezetési élményt ígér. A kompakt AMG modellek történetük során először kapták meg a jellegzetes AMG hűtőrácsot, ami különösen agresszív fellépést kölcsönöz nekik.

E sportos autók szíve-lelke az újonnan fejlesztett 2,0 literes turbómotor, amely 387, illetve S-verzióként 421 lóerős teljesítményével a legerősebb nagyszériás négyhengeres hajtómű a világon. Ez az egyedülálló motor kölcsönzi a három kompakt sportautónak a jellemzően erőteljes, már motorindításkor egyértelmű AMG-hangját.

Az előző négyhengeres AMG erőforrás teljesítménye is lenyűgöző volt, de a mérnököknek ezt további 40 lóerővel sikerült túlszárnyalniuk, miközben a maximális forgatónyomaték 475-ről 500 Nm-re emelkedett. De már a 387 lóerőt és 480 Nm-t leadni képes alapkivitel is felülmúlja a korábbi AMG 2.0 négyhengeres motor tudását.

A 421 lóerős S-kivitelek a gyorsulás tekintetében is rekordidőre képesek: álló helyzetből százas tempóra az A 45 S 4MATIC+ 3,9, míg a CLA 45 S 4MATIC+ és a CLA 45 S 4MATIC+ Shooting Brake 4 másodperc alatt képes felgyorsulni. A csúcssebességet az alapmodelleknél 250, az S-változatoknál 270 km/órára korlátozza az elektronika. Az opcionális AMG Driver’s csomag megrendelésével az alapkiviteleknél is megemelhető a csúcssebesség 270 km/h-ra.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/