/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyteljesítményű Volvók jönnek

2015. július 14. 12:15   |   Autoblog
címkék:  

A prémium autókat gyártó Volvo Cars 100 százalékos tulajdonosi részesedést szerzett a nagyteljesítményű autókat fejlesztő svéd Polestar vállalatban, és ezzel együtt a Polestar márkában. A Polestar elnevezés mostantól a különleges, nagyteljesítményű Volvo gépkocsik modellneveként szerepel.

A Volvo és a Polestar igen hosszú közös múltra tekinthet vissza. A két vállalat 1996 óta működik együtt a motorsport világában; az elmúlt években pedig együttműködési megállapodást írtak alá olyan, Polestar kivitelű Volvo modellek közös fejlesztéséről, amelyek a Volvókra jellemző, komfortos vezetési élményt rendkívül intenzív teljesítménnyel és vezethetőséggel társítják.

A Volvo várakozásai szerint a V60 kombi és S60 szedán modellekből 2015-ben világszerte mintegy 750 Polestar változat találhat gazdára. Az új tulajdonosi struktúrában a Polestar eladások középtávon várhatóan elérik az évi 1000-1500 darabot. A Volvo számára emellett a már eladott típusokhoz kínált Polestar alkatrészpiaci teljesítmény-optimalizációs készletek értékesítése is jelentős piaci lehetőséget jelent.

A Polestar Performance jelenlegi alkalmazottai a továbbiakban a Volvo alkalmazottaiként folytatják munkájukat. A Polestar motorsport csapata továbbra is Christian Dahl, a Polestar eddigi tulajdonosának vezetése alatt, ám más néven folytatja munkáját. A Polestar márka továbbra is együttműködik Christian Dahllal.

A Volvo S60 és V60 Polestar modellek 350 lóerős T6 motorjukkal mindössze 4,9 másodperc alatt gyorsulnak álló helyzetből 100 km/órára; a motortuninghoz pedig alapjaiban átdolgozott futómű társul.

A Polestar Performance Optimisations (Polestar teljesítmény-optimalizáció) keretében az ügyfelek megnövelt középtartományi motorteljesítménynek örvendhetnek, a sebességváltót és a gázreakciót érintő harmonizáló fejlesztésekkel egyetemben, amelyek eredményeként autójuk dinamikusabb és robbanékonyabb lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/