/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nagyteljesítményű Volvók jönnek

2015. július 14. 12:15   |   Autoblog
címkék:  

A prémium autókat gyártó Volvo Cars 100 százalékos tulajdonosi részesedést szerzett a nagyteljesítményű autókat fejlesztő svéd Polestar vállalatban, és ezzel együtt a Polestar márkában. A Polestar elnevezés mostantól a különleges, nagyteljesítményű Volvo gépkocsik modellneveként szerepel.

A Volvo és a Polestar igen hosszú közös múltra tekinthet vissza. A két vállalat 1996 óta működik együtt a motorsport világában; az elmúlt években pedig együttműködési megállapodást írtak alá olyan, Polestar kivitelű Volvo modellek közös fejlesztéséről, amelyek a Volvókra jellemző, komfortos vezetési élményt rendkívül intenzív teljesítménnyel és vezethetőséggel társítják.

A Volvo várakozásai szerint a V60 kombi és S60 szedán modellekből 2015-ben világszerte mintegy 750 Polestar változat találhat gazdára. Az új tulajdonosi struktúrában a Polestar eladások középtávon várhatóan elérik az évi 1000-1500 darabot. A Volvo számára emellett a már eladott típusokhoz kínált Polestar alkatrészpiaci teljesítmény-optimalizációs készletek értékesítése is jelentős piaci lehetőséget jelent.

A Polestar Performance jelenlegi alkalmazottai a továbbiakban a Volvo alkalmazottaiként folytatják munkájukat. A Polestar motorsport csapata továbbra is Christian Dahl, a Polestar eddigi tulajdonosának vezetése alatt, ám más néven folytatja munkáját. A Polestar márka továbbra is együttműködik Christian Dahllal.

A Volvo S60 és V60 Polestar modellek 350 lóerős T6 motorjukkal mindössze 4,9 másodperc alatt gyorsulnak álló helyzetből 100 km/órára; a motortuninghoz pedig alapjaiban átdolgozott futómű társul.

A Polestar Performance Optimisations (Polestar teljesítmény-optimalizáció) keretében az ügyfelek megnövelt középtartományi motorteljesítménynek örvendhetnek, a sebességváltót és a gázreakciót érintő harmonizáló fejlesztésekkel egyetemben, amelyek eredményeként autójuk dinamikusabb és robbanékonyabb lesz.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/