/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nálunk fog készülni az Audi E-Tron elektromotorja

2018. július 28. 15:22   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Tovább bővíti győri üzemét az Audi, miután nemrég Achim Heinfling, a cég magyar igazgatótanácsának elnöke bejelentette, hogy a négykarikások új elektromotorjai is hazánkban fognak készülni – egy többmillió eurós beruházás következtében.

Made In Hungary – Magyarországon fog készíteni elektromos motorokat az Audi, miután a márka több mint tízmillió eurós beruházással tovább bővíti győri üzemét. A 8500 négyzetméteres új üzemben kezdetben száz alkalmazott segítségével napi 400 elektromotor összeszerelésére kerül majd sor, ám ezt további harminc munkatárs bővítésével egy helyett három műszakban tudják majd csinálni.

„A magyar leányvállalatunk egy teljesen új területre lép az elektromos motorok gyártásának megkezdésével. Ez a különleges know-how teszi Győrt a legfontosabb gyárunkká a villanyhajtással kapcsolatban és megtestesíti stratégiai tovább fejlődésünket a fenntartható mobilitás felé.” – mondta a márka termeléssel és logisztikával foglalkozó igazgatótanácsának tagja, Peter Kossler.

Az első villanyhajtású modell, amelyben magyar, zéró emissziós szív dobog majd, az E-Tron SUV lesz 294 kW (400 lóerő) körüli teljesítménnyel és 400 km-es hatótávval.

A Tesla Model X és Jaguar I-Pace ellenfeleként aposztrofált szabadidőautó már előrendelhető, várható vételára pedig 80 ezer euró (25,8 millió forint) körül fog indulni Németországban, bemutatására még a nyár végén sor kerülhet Brüsszelben.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/