/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Négy új, nagy Mazda SUV érkezik

2021. október 07. 18:40   |   Autoblog
címkék:  

A Mazda mai bejelentése szerint 2022-től jelentősen bővíteni fogja szabadidőautós választékát. A vállalat új, nagy platformra épülő modellsorozatának első két modelljét, a Mazda CX-60-at és Mazda CX-80-at két éven belül mutatják be Európában.

A SUV-szegmens növekvő igényeinek megfelelve a Mazda Európában nagyobb termékválasztékkal készül, de nem köt kompromisszumot a környezetvédelmi célok és a Mazdákra jellemző vezetési élmény területén. A fentieken kívül az USA-ban és más, nem európai piacokon megjelenik az új CX-70 és CX-90, szélesebb karosszériával, valamint a kisebb méretű padlólemezre épített CX-50.

A két új európai modell, a Mazda CX-60 és a Mazda CX-80 közép és hosszú távon fog hozzájárulni a cég növekedéséhez. A vállalat blokk-rendszerű építkezési stratégiáját maximálisan kihasználva – mely olyan elemeket tartalmaz, mint a Skyactiv technológia, a közös tervezés és rugalmas gyártás – a Mazda a legújabb technológiákat alkalmazza az új modellek esetében.

Az európai bemutatáskor a két üléssoros CX-60 és a három üléssoros CX-80 plug-in hibrid változatban lesz elérhető, melyben egy soros négyhengeres és egy elektromos motor teljesítményét ötvözik. Az új generációs soros hathengeres Skyactiv-X benzinmotort és a Skyactiv-D dízelmotort 48 voltos lágy hibrid rendszer egészíti ki, mely alacsony környezetterhelés mellett kiváló menetteljesítményt kínál.

Mindezek mellett 2022 első felében piacra lép a Mazda első, teljesen elektromos autójának, a Mazda MX-30-nak egy alternatív változata, melyben egy bolygódugattyús motorgenerátor is segíti az elektromos hajtásláncot.

2025-től a Mazda új termékek sorával jelentkezik majd a kizárólag EV-k számára épített padlólemezen. Ezen tervek megvalósulásával a vállalat teljesíteni fogja környezetvédelmi vállalását, mely szerint összes termékét bizonyos szintig elektromosítja 2030-ig.

Az új modellek mellett a nemrégiben frissített Mazda CX-5 az egyik legfontosabb modellje marad a márkának, és a Mazda globális üzletmenetének. A CX-5 mellett a CX-30 is kulcsszerepet játszik a SUV-választékban, mivel a modelleket folyamatosan fejlesztik dizájn, használati érték, biztonság és kapcsolódási szolgáltatások szempontjából.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/