/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Négy hazai páros a Peugeot Eco Cup versenyen

2010. február 25. 19:29   |   Autoblog
címkék:  

18 európai ország, országonként 4 csapat, legfeljebb 31 óra, 4 rendelkezésre álló Peugeot modell (207 HDi 90, 308 HDi 110, 3008 HDi 110 és 5008 HDi 110) az 1000 km-es szakasz megtételére. Ez a Peugeot Eco Cup 2010 a számok a tükrében. A legfontosabb számokat viszont maguk a sofőrök fogják szolgáltatni a verseny végére: ki lesz az, aki a legkevesebb fogyasztással tudja befejezni a versenyt?

Négy hazai páros fog megküzdeni közel másfél tucat másik ország versenyzőivel, hogy végül kiderülhessen, ki Európa leggazdaságosabban vezető sofőrje. A versenyzők részére a Peugeot Hungária oktatást szervezett a gazdaságos és biztonságos vezetésről, ezzel is növelve a magyarok esélyeit a nemzetközi versenyen. A tréning szakmai hátterét a Hungaroring Allianz Vezetéstechnikai Centrum Kft. biztosítja.

Magyarországot a szigetszentmiklósi Vámosi Péter – Fömötör Gábor, a maglódi Agócs Gábor – Agócs Sánta Noémi, a gyöngyösi Zsólya Péter – Dr. Csepelyi Boglárka és a zalaegerszegi Kis-Kádi Gábor – Szilus Erzsébet párosok képviselik. A versenyzőket a Barabás Éva, Oroszlán Szonja, Szabó Győző és ifj. Tóth János alkotta zsűri delegálja a versenyre.

A pilóták feladata az lesz, hogy egyetlen tankkal, vagyis a lehető legkevesebb üzemanyag fogyasztással teljesítsék az 1000 kilométeres távot Párizs és Annecy között. A kihívás is adott, hiszen a referenciaeredmény nem más, mint Stéphane Sarrazin autóversenyző, a 2009-es Le Mans-i 24 órás verseny győztes pilótájának az egyes modellekkel elért eredménye ugyanezen a távon. A 207 és 308 modellekkel 3,9 l/100km volt az eredménye, míg a 3008-al és 5008-al 3,7 l/100km-t hozott ki végül.

A gépkocsik 2010. február 28-án vasárnap, reggel 9 órakor indulnak Párizsból, a Peugeot székház elől és legkésőbb 2010. március 1-én hétfőn este 9 óráig érkeznek meg a Genf melletti Annecy-be. Az utazás során a csapatok érinteni fogják a Peugeot márka emblematikus színhelyeit és ipari központját, majd exkluzív meghívót kapnak a március 2-án kezdődő 80. Genfi Nemzetközi Autószalonra.

A versenyzőket induláskor navigációs rendszerrel szerelik fel, melyen minden, a biztonságos és kényelmes utazáshoz szükséges információt feltüntetnek a szervezők (fix radar, szállás és ellenőrzési pontok).

A Peugeot Eco Cup versennyel az Automobiles Peugeot a felelős közúti közlekedési gyakorlatra, a gazdaságos vezetésre kívánja ráirányítani a figyelmet, amely elősegítheti a kisebb fogyasztással és széndioxid-kibocsátással járó optimális vezetési mód elterjedését.

A Peugeot Eco Cup magyar vonatkozású eseményeit a Peugeot Magyarország Facebook oldalán (www.facebook.com/peugeotmagyarorszag), Twitter fiókján (www.twitter.com/peugeothu) és YouTube (www.youtube.com/peugeothu) csatornáján lehet követni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/