/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Négyhengeres turbómotorokkal frissül a Porsche Cayman és a Boxter

2015. augusztus 02. 19:10   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Car magazin értesülései szerint a hamarosan ráncfelvarrást kapó kis Porschék egy kivétellel már csak turbós benzinmotorokkal lesznek elérhetők. A skála négyhengeres részlegén 240-től egész 370 lóerőig találhatunk megoldásokat.

A Car nevű autós lap információkat szerzett a 981.2 szériás Porsche Boxter és Cayman modellek motorpalettáját érintő változásokról.

Ezek szerint az újuló négykerekűek a Cayman GT4-ben található hathengeres boxermotor kivételével már mind turbós benzinmotorokkal lesznek elérhetőek. A sort a 2.0 literes 240 lóerőt birtokló változatok nyitják, míg az S verziók már 300, a GTS variánsok pedig 370 paripát fognak birtokolni.

Ez azt jelenti, hogy a Boxter esetében az alap és S verzióknál némi lóerő-vesztés lesz tapasztalható, hisz eddig 265 illetve 315 paripa állt rendelkezésre, azonban nyomatéktöbblet és kisebb fogyasztás párosul mindehhez. A GTS variánsok azonban a Boxter esetében 40, a Caymannél 30 plusz paripát kapnak. Hogy a turbólyuk minél kevésbé lehessen jelen, a Porsche elektromos levegőtöltést (e-boost) fog alkalmazni a modellekhez.

Az újdonságok 2016 elején (a Genfi vagy a Detroiti Autószalonon) mutatkozhatnak be, áruk pedig néhány piacon közel azonos lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/