/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Negyven éves a BMW 7-es, különkiadással ünnepel

2017. július 24. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A BMW modellcsalád-megjelölései közül a 7-es szám immáron negyven éve jelent egyet a luxus, a dinamikus vezetési élmény és az innováció egységével. Az exkluzivitás és az iránymutató innovációk négy évtizednyi hagyománnyal átitatott keveréke a mai napig meghatározza a luxuslimuzin karakterét, amelyet az aktuális, hatodik modellgenerációban érkező jubileumi különkiadás összetett stílusban prezentál.

A BMW 7 Series Edition 40 Jahre különkiadás két átütő mélységű karosszéria-fényezési opcióval érkezik. A BMW Individual részleg által kikevert exkluzív, Frozen Silver ezüstmetál fényezés selymesen matt ragyogása határozottan progresszív árnyalatban láttatja a luxuslimuzin egyszerre erőteljes és lágy vonalvezetését, miközben az ugyancsak egyedülálló BMW Individual Petrol Mica ásványkék-metál fényezéssel a bajor gyártó a zászlóshajó hat generációján keresztül alkalmazott diszkrét, elegáns kék árnyalat negyvenéves hagyományát ünnepli. A varázslatos mélységben csillogó, irizáló hatású fényezést rendkívül összetett folyamat szerint viszik fel a karosszériára.

A jubileumi különkiadás képviselői ezen felül a BMW M aerodinamikai csomag tételeit, a BMW magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag karosszériaelemeit és a BMW Individual részleg 20” méretű, V-küllődizájnú könnyűfém keréktárcsáit is megkapják. A kétszáz darabban készülő limitált széria exkluzivitását jubileumi plakettek is nyomatékosítják, amelyeket a B-oszlopok takaróelemein és a küszöbökön helyeznek el.

A különkiadás utasterében a gondosan összeválogatott anyagok, az exkluzív kialakítás és a BMW Individual részleg munkáira jellemző, kivételesen magas összeszerelési kombinációja teremti meg a pihentető környezetet. Az ügyfelek a BMW Individual részleg finomszemcsés Merino bőrkárpitozásának két árnyalata közül választhatnak: a Smoke White füstös fehér / Cohiba barna, illetve a Smoke White füstös fehér / Black mélyfekete színkombináció egyaránt kézzel szőtt, Smoke White füstös fehér kontraszt-varrással készül, amely tökéletesen harmonizál a BMW Individual részleg alcantarából készült, Smoke White füstös fehér tetőkárpitjával.

A BMW 7 Series Edition 40 Jahre különkiadás példányai az első és a hátsó üléssorban is komfortüléseket kapnak, miközben a BMW Individual utastéri betétek a bőrkárpitozás árnyalatától függően mélyfekete zongoralakkozással és finomszemcsés, szálerezett, Smoke Brown füstös barna színű eukaliptusz-fabetétekként is kérhetők. A műszerfal utasoldali felén elegáns plakett jelzi a különkiadás exkluzivitását, az „Edition 40 Jahre” embléma pedig a BMW Individual részleg két darab elegáns, Smoke White színű utastéri komfortpárnáján, a fejtámlákon és a bőrkárpitozás árnyalatától függően fekete vagy Cohiba barna szegéllyel varrt, Smoke White füstös fehér szőnyegeken is visszaköszön.

A BMW 7-es sorozat 1977-es megszületése óta a bajor prémiumgyártó szinte kivétel nélkül a modellpaletta csúcsán álló zászlóshajóban mutatja be legújabb járműépítési megoldásait és úttörő technológiai innovációit, amelyek nem csupán a vezetés élményét fokozzák, de az egész autóipar fejlődésére nagy hatással vannak. Legyen szó akár a műszerfal intelligens kontroll-visszajelző rendszeréről (1977), a II. világháború utáni Németországban sorozatgyártásba kerülő első tizenkét hengeres motorról (1987), az első, Európában gyártott járműbe integrált navigációs rendszerről (1994), a forradalmi BMW iDrive operációs rendszer és az e-mail hozzáférést kínáló BMW Online mobilitási szolgáltatás világpremierjéről (2001), vagy akár a gépkocsiba integrált korlátlan internet-kapcsolat debütálásáról (2008), a meghatározó innovációk időről időre az új BMW 7-es sorozatban mutatkoztak be.

Hogy eme hagyományt tovább folytassa, a BMW a jövőbe mutató i modellek kifejlesztése során felhalmozott technológiai szaktudást is kiaknázta. A szénszál-erősítésű műanyag, alumínium és magas szilárdságú acél egyedülálló keverékéből létrehozott CarbonCore karosszériaváz-szerkezet alkalmazásának köszönhetően az új 7-es sorozat 130 kilogrammal könnyebb megegyező hajtáslánccal szerelt elődmodelljénél, miközben a karosszéria minden korábbinál merevebb.

A hatodik modellgenerációban ünnepelte világpremierjét a BMW gesztusvezérlés, a Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló Adaptive üzemmódja pedig a vezető stílusához leginkább alkalmazkodva, az autó előtt álló út feltérképezésével hangolja össze a jármű beállításait. Az extrafelszereltség részeként elérhető, aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive Pro kiegészítő futómű-szabályzás eközben a kocsi utazási kényelmét és sportosságát is fokozza. Sőt mi több, piaci bemutatkozásakor a BMW 7-es sorozat hatodik modellgenerációja volt a világ első luxuslimuzinja, amelyet lézertechnológiás első fényszórópárral is megrendelhetnek az ügyfelek. Az elvakítás-mentes opcióval felszerelt technológia egészen 600 méterre növeli az autó előtt megvilágított útszakasz hosszát.

Az „Edition 40 Jahre” típusnéven érkező limitált széria 2017 októberétől lesz megrendelhető a bajor gyártó márkakereskedéseiben, alap és hosszított tengelytávolságú karosszéria-változatban egyaránt, a motorpalettán megtalálható hat, nyolc és tizenkét hengeres erőforrások bármelyikével, akár xDrive intelligens összkerékhajtással és a BMW iPerformance portfólió plug-in hibrid hajtásláncával is.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/