/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nehezen indult a 2021-es év az újautó-piacon

2021. február 02. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

Az idei év nehezen indult és némi visszaesést hozott a tavalyi, még járványmentes januárhoz képest. A forgalomba helyezés mintegy 12%-kal alatta maradt a tavalyinak, 8867 személyautó kapott rendszámot. Továbbra is elég magas, mintegy 30% a forgalomba helyezést követő 6 hónapon belül kivont gépkocsik száma. Az MGE előrejelzése szerint idén 140 ezer új autó kerülhet az utakra, amiből 4000 lehet elektromos hajtású.

A Datahouse adatai szerint 2021 januárjában 8867 darab személygépjárművet helyeztek itthon forgalomba, amiből 154 volt tisztán elektromos hajtású és 245 volt konnektoros hibrid autó. Az utóbbi 70 százalékkal haladta meg a tavaly januári mennyiséget. Ha a kivonás utáni piacot nézzük, akkor idén januárban csak 6032 darab autó került hazai tulajdonosokhoz.

Az értékesítésben a benzines autók túlsúlya érzékelhető a dízelek kárára, ami a széndioxid-kibocsátás szempontjából nem jó folyamat, míg más káros anyagok oldaláról nézve kedvezőbb. A full és konnektoros hibrid autók részaránya EU viszonylatban relatíve nagy, mintegy 4,5%, azonban látjuk, hogy a piac méreteihez képest volumenében még mindig alacsony, és a növekedés mértéke egyelőre mérséklődött.

A használtautó-import továbbra is felette van az új autókénak. Januárban 9893 darab kocsit hoztak be az országba, ami 12%-kal meghaladja az új személyautók forgalomba helyezését. Amennyiben azonban a használt személygépkocsi importot az országban maradó új autókhoz viszonyítjuk, akkor a használt import mintegy 35%-kal magasabb.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/