/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem a Volkswagen csoport adta el eddig a legtöbb autót idén

2017. július 29. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Amíg mindenki a VW-Toyota párharcával volt elfoglalva az elmúlt években, egy új játékos lépett színre, ráadásul az idei első félévben meg is szerezte a legtöbb értékesített gépjármű rangot. Ez pedig nem más, mint a Renault-Nissan csoport.

Úgy tűnik, működik a japán-francia kooperáció, ugyanis 2017 első felében több gépjárművet értékesített a Renault-Nissan, mint a Volkswagen csoport.

Az első adatok szerint előbbi egyesülés 5 268 079 darabot adott el, míg a németek „csak” 5 115 900 példányt. Ez persze annak is köszönhető, hogy a francia-japán társaság a Mitsubishi és a Dacia révén hatalmas eladásokra tett szert a világ különböző pontjain, de a saját nevek is jól hasítanak: Clio, Mégane, Captur, X-Trail, Qashqai és Altima.

Számszerűsítve Mitsubishiből 495 ezer, Nissanból 2,894 ezer darab, Renaultból 1,879 ezer került első tulajdonoshoz, de elektromos járgányokból is 481 151 példányt sikerült értékesíteni világszerte (Nissan Leaf, Renault Zoe, Mitsubishi i-Miev és Outlander Hybrid). Úgy tűnik, hogy a vállalat globalizációs terve, melyben a különböző márkákkal különböző piacokon igyekeznek erős jelenlétet elérni, működik, így könnyen lehet, hogy az év végén sem a Volkswagené lesz az elsőség

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/