/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem is olyan rosszak a magyar utak

2013. március 04. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Ukrajna bekerült a világ tíz legrosszabb minőségű útjaival rendelkező ország közé. Egy nemzetközi felmérés szerint jelenleg egy szinten van a nyugat-afrikai Gabonnal – írta hétfőn az ukrán internetes média.

A Gazdasági Világfórum (World Economic Forum) szakértői 144 országból Ukrajnát a 137. helyre tették az autóutak minősége szempontjából. Az ország a 7-es skálán mindössze 2,3 pontot kapott. Magyarország a 69. a listán.

A Liga Novosztyi hírportál szerint szinte csak a világ azon országaiban rosszabb a helyzet az ukrajnainál, ahol nincsenek aszfaltozott utak. Az ukrán autósok is zúgolódnak a kátyús utak miatt, amely már a főváros, Kijev több kerületében is veszélyessé teszi a közlekedést, és komoly anyagi károkat szenvednek miatta a gépkocsi-tulajdonosok. A kátyúzás minőségével is elégedetlenek az ukrán autósok.


A tisztségviselők ugyanakkor az idei tél extrém időjárásával, a hirtelen bekövetkezett nagymértékű hőmérséklet-ingadozásokkal magyarázzák az ukrajnai utak ennyire rossz állapotát. Mikola Azarov miniszterelnök egy tévéinterjúban kifejtette, hogy az utak karbantartása, javítása évente 60-100 milliárd hrivnyába (7,5-12,5 milliárd dollárba) kerül az államnak. Hozzátette, hogy a kormány előtt álló egyik legnagyobb feladat a Kijev-Odessza autóút teljes felújítása. Azt viszont nem mondta, hogy ehhez mikor látnak hozzá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/