/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem lesz ennél különlegesebb Porsche versenyautó

2021. augusztus 06. 18:45   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche Motorsport egy exkluzív, limitált kiadású versenyautóval ünnepli a Manthey-Racing 25. születésnapját. A mindössze 30 példányban készülő 911 GT2 RS Clubsport 25 versenyautót a Porsche és a Manthey közösen tervezte és fejlesztette, kifejezetten pályanapos és körversenyes használatra.

Akárcsak a 2018-ban bemutatott Porsche 935-nek, ennek a járműnek az alapját is a 911 GT2 RS Clubsport adta, amelynek hajtásáról egy 3,8 literes biturbó hathengeres boxermotor gondoskodik. A mintegy 700 lóerős teljesítményt egy hétsebességes duplakuplungos váltómű viszi át a hátsó kerekekre.

A 911 GT2 RS Clubsport 25 egyedi megjelenésű gép, technológiáját és aerodinamikáját tekintve pedig a 991 és 992-es modellgenerációk közé sorolható. A kocsi dizájnjához az inspirációt a Manthey 911 GT3 R versenyautója jelentette, amely megkülönböztető zöld és sárga festése miatt „Grello” néven vált ismertté. A kocsi egyedi stíluselemei a négy LED-csíkos fényszórók, amelyek a Le Mans-győztes 911 RSR-től származnak, de itt egyéni kialakítást kaptak.

Az egyes karosszériaelemek a Manthey negyedszázados motorsportos tapasztalatát felhasználva nyerték el végleges formájukat. A mélyre húzott első kötény légnyílásokkal szabdalt, kétoldalt pedig dupla légterelők kaptak helyet, amelyek növelik a leszorítóerőt. A jármű hasa emellett teljesen burkolt. Az első fedél két légcsatornája a meleg levegőt a tetőn keresztül a hátsó szárnyhoz irányítja. A cockpit friss levegőjéről NACA nyílás gondoskodik. A szögletes far a 911 GT1-et idézi.

Az utastér teljes egészében megegyezik a 911 GT2 RS Clubsport modellével és teljesíti az FIA előírásait.

A Porsche Motorsport és a Manthey számos versenyt és bajnokságot nyert a csapat 25 évvel ezelőtti megalapítása óta; többek között hétszer győztek a Nürburgringi 24 órás versenyen. A Porsche jelenleg a Manthey 51 százalékos tulajdonosa.

A Porsche 911 GT2 RS Clubsport 25-ből 30 példány fognak készíteni, 525 ezer eurós nettó alapáron. A kiszállítások jövő januárban indulnak majd.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/