/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem lesz Ford Fiesta RS

2018. június 01. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Hiába várják a rajongók az apró hot hatch durvább kiadását, a Ford kijelentette, hogy az aktuális Fiestából sem lesz RS változat. Tehát a tuningcégek segítő munkája nélkül be kell érnünk 200 lóerővel

Talán nem is a Ford tehet róla, hogy ekkora lázban égnek az emberek egy még erősebb Fiesta modell iránt, pedig pár héttel ezelőttig még a cég sem említette, hogy szándékozna RS variánst készíteni a csöppségből, melynek minden egyes ST kiadását az aktuális hot hatch mini kategóriájának élén emlegeti a szaksajtó.

Legutóbb Leo Roeks, a Ford Performacne Europe vezetője kapott egyértelmű kérdéseket ezt illetően, ám diplomatikusan kitért a hasznos válaszadás elől, így sokan még reménykedtek. Úgy tűnik azonban, hogy reményeik hiábavalók voltak, ugyanis a márka európai designfőnöke, Amko Leenars kategorikusan elutasította a Fiesta RS lehetőségét, mivel szerinte az ST épp elég (jó) a hot hatch szegmensnek: „Nem látunk okot egy még erősebb, az ST fölé elhelyezkedő Fiesta modell elkészítésére. Az új Fiesta ST teljesítménye így is egy olyan magas mércét üt meg, ami értelmetlenné teszi egy esetlegesen erősebb példány megfontolását.

Tehát egyelőre biztosan be kell érjük az új Fiesta ST-ben dolgozó 1.5 literes háromhengeres aggregát 200 lóerős és 290 Nm-es teljesítményével, ami 6,5 másodperces százas sprintet és 232 km/órás végsebességet tesz elérhetővé a csöppség számára egy hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltón keresztül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/