/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Novemberben is gyengült az uniós autópiac

2012. december 15. 15:15   |   Autoblog
címkék:  

Tovább gyengült az új autók piaca az Európai Unióban novemberben. Ezzel már a 14. hónapban jegyeztek fel zsugorodást. A legrosszabb eredménnyel a Renault zárt az év utolsó előtti hónapjában.

A forgalomba helyezett kocsik száma novemberben 965 918 volt, ami 10 százalékos csökkenés tavaly novemberhez viszonyítva. Az idei első tizenegy hónapban az új autók eladása 7,2 százalékkal volt alacsonyabb az egy évvel korábbinál – közölte az európai autógyártók szövetsége (ACEA) pénteken.

Éves szinten a legnagyobb mértékben Franciaországban (19 százalék) és Olaszországban (20 százalék) esett vissza az értékesített új kocsik száma novemberben. Németországban, Európa legnagyobb autópiacán az eladások 3,5 százalékkal csökkentek, ugyanakkor Nagy-Britanniában 11 százalékkal nőttek.


Két autógyártó ért el éves összevetésben növekedést novemberben, a Hyundai értékesítése 7,1 százalékkal, a BMW-é 0,4 százalékkal bővült. A legrosszabb eredménye a Renault-nak volt novemberben: új autóinak eladása 27 százalékkal zuhant. A Ford eladása 10 százalékkal, a General Motorsé 13 százalékkal csökkent.

Novemberben a Volkswagen adta el a legtöbb új autót Európában, összesen 248 690-et, azonban ez is 2,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/