/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nyáron érkezik az új Volkswagen Caddy

2015. február 05. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen megmutatta a Caddy negyedik generációját. Az előző nemzedékből 11 év alatt körülbelül 1,5 millió példány kelt el világszerte, ezt a sikert szeretné folytatni az új modell. Ennek érdekében a városi áruszállító és elsősorban családi használatra szánt fivére minden részletében finomodott és továbbfejlődött.

A hajtáslánc esetében csúcstechnikát alkalmaztak a Volkswagen mérnökei, így a Caddy új motorjai maximális gazdaságosságot kínálnak és az Euro 6 norma előírásait is teljesítik. Mind a négy dízeles változat alapjául a kétliteres, négyhengeres TDI motor szolgál, s 75 lóerőtől 150 lóerőig terjedő teljesítményt kínálnak. A legalacsonyabb fogyasztást a Caddy zárt áruszállító kifejezetten belvárosi feladatokra tervezett BlueMotion kivitele éri el, ami vegyes üzemben négy liternél is kevesebb üzemanyagot igényel.

Az új 1.4 TGI modell is takarékos, a rendkívül népszerű Caddy EcoFuel utódja mindössze 4,1 kilogramm földgázt fogyaszt száz kilométerenként. A motor lökettérfogatának csökkentése és a turbófeltöltés kombinációja elődjénél nagyobb teljesítményt eredményez, s közben 28 százalékkal kevesebbet fogyaszt. Az új Caddy tehát a környezetet és a pénztárcát is jobban kíméli. A benzinmotorok kínálata három tagot számlál. A belépőmotor az 1,2 literes, négyhengeres TSI 84 lóerővel, ezt követi a 102 lovas egyliteres, háromhengeres TSI, majd az 1,4 literes négyhengeres TSI következik, amely 125 lóerőt ad le.

Az új Caddy számos új biztonsági és kényelmi felszereléssel védi utasait, illetve segíti vezetőjét. Az egyik ilyen a Front Assist környezetfigyelő rendszer, amely városi vészfékezés funkciót is kínál: amennyiben 30 km/h alatti tempónál a vezető nem vesz észre egy akadályt, a rendszer automatikus fékezést kezdeményez, ezzel ideális esetben teljesen el is kerüli az ütközést. Az új Caddy személyautó kiviteleinek felszereltségében pedig oldal- és függönylégzsákokat is találunk.

A személyi sérüléssel járó balesetek körülbelül 22 százalékában egynél több akadállyal ütközik a jármű. Az ilyen szituációk kockázatának csökkentése érdekében az új Caddy alapfelszereltségként kínálja a díjnyertes többszörös ütközés elleni fékasszisztens rendszert. Egy ütközés után a rendszer automatikus fékezést kezdeményez akkor, ha a vezető cselekvésképtelen.

Az elérhető opciók között megtaláljuk a Light Assist távolságifény-asszisztenst és a Driver Alert Fáradtság érzékelő szenzort is. Utóbbi felismeri, ha a vezető stílusa a normálistól eltér, és javasolja, hogy tartson pihenőt. Fűthető szélvédő is rendelhető. A szintén opcionális távolságtartó automatika (Adaptive Cruise Control, ACC) esetében, amely a 0–160 km/h sebességtartományban (DSG váltó esetén), illetve 30–160 km/h (manuális váltó esetén) tempó között aktív, egy radarérzékelő felügyeli az elöl haladó járművek távolságát és relatív sebességét. A DSG duplakuplungos váltóval szerelt modellek esetében az ACC a járművet torlódás esetén akár teljesen álló helyzetig képes lassítani.

A Composition Colour vagy a Composition Media rádiókkal, illetve a Discover Media rádió-navigációs rendszerrel együtt az ügyfelek akár tolatókamerát is rendelhetnek. Az opcionális parkolóasszisztens párhuzamos parkolás esetén automatikusan benavigálja a járművet, sőt ezt akár az úttestre merőleges parkolóhelyeken is megteszi – ezek igazán hasznos képességek például csomagküldő szolgálatok számára.

Az új Caddy dizájnja is továbbfejlődött. Markánsabb élek és letisztult, határozottabb kontúrú felületek jellemzik. Az újratervezett eleje és a jellegzetesre formált hátulja összetéveszthetetlen karakterrel ruházzák fel. A jármű belsejében is hangsúlyos vonalakkal és formákkal találkozunk. Feltűnő díszítések integrált légbefúvó-nyílásokkal, valamint új generációs infotainment rendszerek – ezek emelik ki legjobban az új Caddy modern megjelenését.

Az új Caddy Németországban június végén kerül piacra, s ezt követően rövid idő alatt a többi országban is, így a nyár végéig Magyarországon is elérhető lesz.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/