/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nyitott tetővel is gyönyörű az Aston Martin DB12

2023. augusztus 17. 16:05   |   Autoblog
címkék:  

Az Aston Martin lerántotta a leplet a DB12 nyitható tetős kiviteléről, a Volantéról, amely az Aston Martin eddigi legszebb, legjobb és legnagyobb élményt nyújtó kabriója. A Volante ugyanazt a lenyűgöző formatervet, műszaki tartalmat és korszerű technológiát vonultatja fel, mint a kupé, a nyitott tetős utazás élményével megspékelve.

A DB12 Volante élénk menettulajdonságait a 4 literes ikerturbós V8-as erőforrás szavatolja. A Mercedes-AMG-től származó aggregátot az Aston Martin mérnökei átalakították, többek között egyedi vezérműtengely-profilokkal, optimalizált sűrítési viszonnyal, nagyobb turbófeltöltőkkel és hatékonyabb hűtéssel látták el azt. A motor teljesítménye így 680 lóerőre emelkedett 6000-es fordulaton, a nyomatéka pedig 800 Nm-re gyarapodott a 2750-6000-es fordulatszám-tartományban. A nyitható tetős DB12 egytized másodperccel lassabban gyorsul százra, mint a DB12 Coupe (3,7 mp), a végsebessége azonban megegyezik vele (325 km/óra).

Az erőt egy 8-fokozatú ZF automataváltó továbbítja az elektronikus differenciálzárral szerelt hátsó tengelynek. A DB12 Volante viselkedése a messzemenőkig testre szabható; a menetstabilizáló rendszer négy beállítást kínál, vezetési üzemmódból pedig ötféle áll rendelkezésre.

A kompromisszum-mentes teljesítmény és kezelhetőség alapja a DB12 kivételesen szilárd, ragasztott karosszériaszerkezete. A Volante karosszériája pedig még merevebb a kupéénál (+3,7%) az alváz plusz merevítései, a motortér támasztórúdja és a merevebb első tengelynek köszönhetően. Ahogy a kupé, úgy a kabrió is 21 colos kovácsolt kerekeken és ‘AML’ kódú Michelin Pilot S 5 gumikon gördül. A lassításról elöl 40, hátul 36 centiméteres tárcsákkal szerelt fékrendszer gondoskodik. Karbon-kerámia rendszer is elérhető, amely 27 kilogrammos súlymegtakarítást jelent.

A DB12 Volante felhajtott és leengedett tetővel is gyönyörű, roppantul elegáns autó. A vászontető nyolcrétegű, így remek szigetelést ad, s elegendő 14 másodperc a kinyitásához, illetve 16 másodperc a becsukásához. A művelet ráadásul távolról, az autó kulcsával is elvégezhető. A tető amúgy négyféle színben elérhető, fekete, vörös, kék és fekete/ezüst kivitelben.

A DB12 Volante utastere fényűző és nagyon elegáns, meghatározó eleme az Aston Martin új, saját fejlesztésű infotainment rendszere. A kivételes akusztikus élményről 15-hangszórós Bowers & Wilkins audiorendszer gondoskodik.

Az Aston Martin DB12 Volante a kaliforniai Monterey Autós Héten áll első ízben a közönség elé. Gyártása a harmadik negyedévben indul, a kiszállítások pedig az év végén kezdődnek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/