/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nyolc perc alatt elfogyott a limitált kiadású, sárga Golf R

2023. június 06. 15:45   |   Autoblog
címkék:  

Ha úgy gondolják, hogy egy 76 ezer eurós Volkswagen Golf R túlzás, akkor igazuk is van meg nem is. A legújabb, limitált kiadású Golf R mind a 333 példánya ugyanis a rendelési lehetőség elindulása után 8 perc alatt elfogyott. Ez percenként 42 autót jelent, ami elképesztő annak ismeretében, hogy a kocsi alapjául szolgáló Golf R Performance ára 57 985 euró.

A Volkswagen piacra dobta a Golf R 333 Limited Edition modellt, amelynek bázisául a Golf R Performance modellt szolgált és nem kevesebb, mint 333 lóerős. A modell jellegzetessége, ami már messziről felismerhetővé teszi, a különleges Lime Yellow Metallic sárga karosszériafényezése, amihez fekete kiegészítők társulnak. (Ez a Golf R modellhez elérhető negyedik fényezési opció a fehér, a kék és a fekete mellett).

A Golf R 333 Limited Edition alapfelszereltségéhez tartozik az egyébként feláras R-Performance nyomatékvektor-szabályzó rendszer és a menetdinamikai szabályzó rendszer, amely nemcsak az első és a hátsó tengely között variálja a hajtóerőt, hanem a két hátsó kerék között is. A Drift és a Nürburgring versenypályához tervezett Special menetüzemmódok a közutakról letérve fokozzák a vezetési élményt. Különlegességek emellett a feketére festett 19 colos Estoril könnyűfém felnik és a rájuk feszített semi-slick gumik, valamint a titánium végdobokkal szerelt Akrapovič sport kipufogórendszer. Ezenkívül a modell végsebességet is kitolták 270 km/órára.

A Golf R 333 a valaha gyártott legizmosabb Golf R, 2 literes négyhengeres turbómotorja 333 lóerőt és 420 Nm nyomatékot mozgósít. Az erő összkerékhajtáson keresztül, gyakorlatilag veszteség nélkül jut az útra, így a nulla-százas gyorsulás csupán 4,6 másodpercet vesz igénybe.

A Volkswagen Golf R 333 Limited Editiont gyűjtői darabnak szánja a Volkswagen, ez is magyarázza a magas árát. Míg a Golf R Performance modell alapára 57 985 euró, addig a sárga színű limitált kiadásért 76 410 eurót kérnek. 10 évvel ezelőtt egy Phaetont is lehetett venni 68 300 euróért.

A modell június 2-tól rendelhető, de döbbenetes módon az összes (333) példányt 8 perc alatt elkapkodták a vevők. A gyártás egyébként szeptemberben indul, az első példányokat októberben vehetik át a vevők.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/