/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nyolcezer embert küld el a PSA

2012. július 12. 11:21   |   Autoblog
címkék:  

A növekvő veszteségek ellensúlyozására nyolcezer munkahelyet megszüntet, illetve bezár egy gyárat a franciaországi Aulnay-ban a PSA Peugeot Citroën. 700 millió eurós veszteség lesz az első félévben.

A társaság szerint az euróövezeti válság elmélyülése késztette a cégvezetést az átszervezésre, miután a válság leginkább a cég fő piacait, Franciaországot, Spanyolországot és Olaszországot érinti. Tavaly novemberben még csak hatezres elbocsátásról volt szó.

A PSA Peugeot Citroën 1,62 millió személygépkocsit és kisteherautót adott el az első félévben, 13 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Európában 15 százalékkal esett vissza az értékesítés, Olaszországban 21 százalékot meghaladó mértékű volt a csökkenés, és kétszámjegyű visszaesést regisztráltak a márkakereskedők Franciaországban és Spanyolországban is.

Németországban és Nagy-Britanniában viszont valamelyest nőttek az eladások. Franciaország legnagyobb autógyára az első félévre 700 millió eurós veszteséget vár.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/