/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Okosabb, kényelmesebb, dögösebb lesz a Toyota Corolla

2021. december 10. 17:35   |   Autoblog
címkék:  

Kibővített technológiai tartalommal, módosított stíluselemekkel és egy vadonatúj különkiadással, a Trek szériával lép át az új évbe a Toyota Corolla.

A 2022. modellévre kívül-belül megújul a Toyota Corolla, a világ legnagyobb számban eladott személyautója. A mindhárom karosszériaváltozatot (ferdehátú, szedán és kombi) érintő módosítások élén a multimédia rendszer frissítése áll. Az eddig használatosnál 2,4-szer gyorsabb processzorral felszerelt egység gyorsabban reagál a parancsokra. A 8 colos érintőképernyőn keresztül egy sor intelligens, online funkció érhető el.

A digitális felszereltség része az új hangfelismerő rendszer, amely immár a természetes beszédhangot is megérti, így a felhasználó a maga természetes beszédstílusában utasíthatja a Corollát a multimédiás rendszer kezelésére, vagy egyéb fedélzeti funkciók (pl. ablakemelők) működtetésére. A Corolla vezeték nélkül képes kapcsolódni az Apple márkájú, és vezetéken keresztül az Android operációs rendszerű okostelefonokhoz.

Opcióként beépített navigációs rendszerrel is felszerelhető a multimédiás egység. A felhő alapú GPS rendszer folyamatosan frissülő forgalmi információkat kínál, az ehhez szükséges információk a Corolla beépített adatkommunikációs modulján keresztül érkeznek a rendszerbe, tehát az nem használja a felhasználó mobiltelefonját, és adatforgalmi költségekkel sem jár. Ugyanez a modul szolgálja ki a fedélzeti szoftverek vezeték nélküli frissítését. A fenti funkciókat támogató Toyota Smart Connect csomagot alapfelszerelésként biztosítja a Toyota minden új Corollához, annak használata az első négy évben ingyenes.

A Corolla nem csak okosabb, de tetszetősebb is lesz az új évben. Két új karosszériaszín (platinafehér gyöngyház és ezüstmetál) jelenik meg a kínálatban; ezek a ferdehátú és kombi kivitelek esetében kontrasztos tetőfényezéssel is rendelhetők. A szedán esetében másképp gondoskodott a Toyota a látványos megjelenésről: felszereltségi szinttől függően opciós vagy szériatartozék lesz az új tízküllős, 17 colos keréktárcsa.

Az új modellévben egy vadonatúj limitált kiadással is bővíti a Corolla választékát a Toyota. A világ egyik legnagyobb kerékpárgyártójával, a Trek Bikes Corporationnel együttműködésben készült a Corolla Trek Special Edition modellváltozat. Ez a 2019 őszén bemutatott Corolla Trek Touring Sport koncepcióját emeli még magasabb szintre. A kizárólag a nagyobbik, 2,0 literes öntöltő hibrid hajtáslánccal elérhető modell a már ismert Trek optikai elemeket alkalmazza, 20 mm-es futóműemeléssel, kerékív-toldásokkal, valamint első és hátsó lökhárító védőbetétekkel. Újdonság az egyedi 18 colos keréktárcsa, a krómozott ablakkeretek, a zongoralakk belső kilincsek, a fekete bőrkárpitozás, valamint a selyemfényű krómdíszítés a műszerfalon és az első ajtókon.

A megújult Corolla modellcsalád novembertől rendelhető, az első autókat 2022. január végétől adják át az ügyfeleknek.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/