/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Okosgyárrá válik a Magyar Suzuki esztergomi üzeme

2018. május 15. 13:00   |   Autoblog
címkék:  

Újabb, több részből álló innovációs fejlesztés indult a Magyar Suzuki gyárában. Az 5,3 milliárd forint értékű, európai uniós forrásból támogatott projektet konzorciális együttműködés keretében vezeti a vállalat. A négyéves gyártástechnológiai modernizáció során a Magyar Suzuki Zrt. partnerei közreműködésével intelligens gyártási folyamatokat vezet be, és innovatív beszállítói hálózatot épít. A korszerűsítés eredményeképp 2020-ig új, versenyképes, biztonságos és tesztelt Suzuki-prototípusok készülnek az esztergomi üzemben.

FFG_1094

Az esztergomi gyár 1992 óta, indulásától igazodik a fogyasztói elvárásokhoz, illetve vezető szerepet tölt be az innováció és az alkalmazott gyártási technológiák terén. 2016-ban a Magyar Suzuki Zrt. sikeresen zárta hároméves gyármodernizációs programját, melynek során jelentős fejlesztéseket hajtott végre az automatizáltság és robotizáció területén. A korszerűsítést követően a gyártási folyamatok még biztonságosabbak, hatékonyabbak és környezetkímélőbbek lettek. A magasfokú robotizáció tekintében a Magyar Suzuki élen jár a hazai autógyártók között, a gyárban jelenleg összesen 770 robot dolgozik a teljes gyártási folyamatot lefedve, az alkatrészek beszerelését pedig úgynevezett okos rendszerek segítik.

Technológiai és szakmai együttműködések

A legújabb innovációs folyamatban a Magyar Suzuki Zrt. a legfejlettebb technológiai, piaci és környezetvédelmi elvárások szerint tesztelt gépjármű-prototípusok megalkotását tűzte ki célul. A több részből álló, négyéves innovációs munka a Széchenyi 2020 program által támogatott pályázati projekt keretében, egy szorosan együttműködő szakmai-technológiai konzorcium irányításával valósul meg. A konzorciumot a Magyar Suzuki Zrt. vezeti, pályázati partnerei a PEMÜ Műanyagipari Zrt., a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem.

A 2020-ban záruló, összesen 5,3 milliárd forint értékű beruházás eredményeképpen a konzorciumi partnerek és a beszállítók szorosan együttműködő, innovatív hálózatot alkotnak majd.

Fejlesztési területek

A nagyívű gyártechnológiai modernizáció több részben valósul meg 2016–2020 között:

  • A gépjármű-prototípus fejlesztés legfontosabb szempontja a könnyű súly, a csekély fogyasztás, a kis környezetterhelés, a biztonságos használat, valamint az anyagok újrahasznosíthatósága. Az esztergomi gyárban már folyamatban van az új prototípusok próbagyártása.
  • A jövő gyárához vezető út meghatározó állomása a lézerhegesztési technológia előkészítése. A projektben részt vevő szakemberek jelenleg a bevezetés lehetőségeit vizsgálják.
  • A hegesztőrobotok hálózatba kapcsolása az intelligens gyártás fontos eleme. Az itt alkalmazandó strukturált adatfeldolgozás szerves része az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platformnak, amely igazodik az okos gyárak kiépítésének elveihez.
  • A Magyar Suzuki esztergomi gyárába több mint 4500 különböző alkatrész érkezik mintegy 240 beszállítótól. A logisztikai rendszerfejlesztés célja a teljes elektronikus termékkövetés megvalósítása, ami jelentős lépés a digitális termelésirányítás felé.
  • Az anyagfejlesztési folyamat végeredménye súlycsökkentett polimer alapanyag előállítása. Ezzel a fejlesztéssel a Magyar Suzuki tovább növeli a biztonságot, ezenkívül hozzájárul a környezet megóvásához és a Suzuki modellek üzemanyag-felhasználásának csökkentéséhez.
  • Meglévő beszállítói együttműködéseit a Magyar Suzuki Zrt. innovatív hálózattá kívánja fejleszteni. A hálózat tagjai a kutatás, a termék- és technológiafejlesztés terén működnek együtt.

A Magyar Suzuki Zrt. az innovatív gyártási folyamatok segítségével kiváló minőségű, fejlett technológiai megoldásokat ötvöző személygépkocsikat készít, és korszerű szolgáltatásokat nyújt a vevőknek, egyúttal tovább erősíti vezető szerepét a hazai autópiacon, helyét a nemzetközi autóiparban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/