/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Olyan jó állapotban van Alonso, hogy még 50 évesen is a Forma-1-ben lesz?

2024. február 22. 08:53   |   Autoblog
címkék:  

Fernando Alonso azt állította, hogy akár 50 éves koráig is versenyezhet a Forma-1-ben, miután a téli fittségi teszteken túlteljesítette az elvárásokat.

Alonso, aki idén tölti be a 43-dik életévét, jelenleg a legidősebb versenyző a mezőnyben, és 377 nagydíjon való indulásával a sportág történetének legtapasztaltabb versenyzője.

A kétszeres világbajnok tavaly sok dicséretet kapott az Aston Martinnál nyújtott teljesítményéért, mivel a szezon során összesen nyolc dobogós helyezést ért el, és a negyedik helyet szerezte meg a versenyzők bajnokságában.

Miután megmutatta, hogy az életkora továbbra sem hátráltatja, Alonso bevallotta, hogy úgy érzi, még sok évig versenyezhet az F1-ben.

Amikor arról kérdezték, hogy van-e olyan életkor, ameddig úgy érzi, versenyezhet, Alonso a médiának, többek között a RacingNews365-nek is nyilatkozott: „Nem tudom… néhány évvel ezelőtt azt mondtam volna, hogy talán 41 vagy 42 a határ. Most, miután láttam magam tavaly, motiváltan és jól teljesítettem, arra gondoltam, hogy talán még néhány évig versenyezhetek.”

„Ezen a télen túlteljesítettem az elvárásokat, ami a fizikai teszteket és minden más felmérést illeti” – jelentette ki a spanyol.

„Szóval azt mondom, hogy ha motivált vagy, és ha el akarod kötelezni magad, akkor talán 48, 49 vagy akár 50 éves korig is versenyezhetsz” – mondta.

Alonso a 2018-as szezon végén távozott először az F1-ből, miután több éven át kevésbé versenyképes autókkal versenyzett, majd 2021-ben visszatért a mezőnybe.

A spanyol azt sugallta, hogy a következő döntése, miszerint elhagyja a sportot, valószínűleg abból fog fakadni, hogy más kihívásoknak szeretne megfelelni, nem pedig abból, hogy elfogytak volna a versenyzői képességei.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/