/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (1) |
| Több

Olyan népszerű a Tesla Dániában, hogy a szervizek se győzik

2016. augusztus 13. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Úgy tűnik, nem csak a töltőhálózatot, hanem a szervizek mennyiségét sem árt a forgalomban lévő autókhoz méretezni, különben többhetes várakozási idők torlódhatnak fel, mint ahogy történt ez a Tesla Model S-szel Dániában, ahol a 2 szervizpont nem bír a 3000 autóval.

Mi kell ahhoz, hogy egy olyan jövőbe mutató négykerekű sikeres legyen egy országban, mint a teljesen elektromos Tesla Model S? Először is a megfelelő vásárlóerő, ami mellett hasonlóan fontos szempontok a különböző ügyféltámogatások – márpedig esetünkben ez alatt nem csak a töltőhálózat kiépítettségét értjük, hanem bizony a különböző okokból indokolt szervizműhelyeket is.

Úgy tűnik, hogy ezzel viszont alálőtt a cég, mivel Dániában például 3000 autóra jut mindössze 2 darab javítóhely, ami azt eredményezte, hogy egyes tulajdonosoknak már 2-3 hónapot kell várnia kedvencük kötelező vagy épp nem várt, de kisebb volumenű szervizelésére.

A gondot az okozta, hogy a tavalyi év második felében a dán kormány bejelentette, 2016-tól kikerülnek az adótámogatott járművek köréből az elektromos autók, így érthető módon mindenki, aki addig csak gondolkodott a modell vásárlásán, egyből rohant a kereskedésekbe. Ezt mi sem mutatja jobban, hogy az év utolsó három hónapjában annyi Model S talált gazdára, mint addig 2013 óta összesen.

Ezért az egyébként nagyjából ezer példányos állományt kényelmesen ellátó két szervizállomás olyan csúszást halmozott fel a javítandó autók terén, hogy a cég már bejelentette, kénytelen lesz minél előbb további két helyszínt találni az ügyfelek mielőbbi kiszolgálása érdekében, addig viszont egyeseknek egészen Németországig kell autózniuk, hogy kedvencük megkapja a törődést – ez persze jogos elégedetlenséget okozott többszáz tulajdonos körében.

Az idei év viszont már a nyugalomé az országban eddig csupán 49 értékesített példánnyal, így ha elkészül a további két műhely, megoldódnak a gondok.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

steven nagy
2016-08-14 - 04:08

ha olyan jo auto a tesla miert kell sorban allni a szervizert ????

valasz : MERT NEM JO AUTOK …MEGBIZHATATLANOK 100 KM -ES KORZETEN KIVUL!!!! (es belul is )!


*/