/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Önvezető Toyota Priusok viszik házhoz az árut

2021. december 20. 17:40   |   Autoblog
címkék:  

Kaliforniában december elején útjára indult az állam első kereskedelmi célú, autonóm házhoz szállítási szolgáltatása. Az árut a 7-Eleven vegyesbolthálózat, az önvezető technológiát a Nuro, a gépkocsit pedig a Toyota biztosítja.

A világ egyik vezető autonóm mobilitási startup vállalkozása, a Nuro december elsején megkezdte kereskedelmi önvezető futárszolgáltatását Kaliforniában. A helyszín tökéletes választás, hiszen az állam nem csak a világ egyik legfontosabb új technológiai központja, de a járművekre vonatkozó károsanyag-kibocsátási szabályozások is itt a legszigorúbbak az egész világon, ilyenformán Kalifornia a jövőbeli mobilitás kísérleti terepének számít.

A Nuro, amely egy évvel ezelőtt, a piaci szereplők közül elsőként kapta meg az engedélyt az önvezető járművek kereskedelmi célú alkalmazására, a csaknem 100 éves múltra visszatekintő, Észak-Amerikában csaknem tízezer, világszerte több mint hetvenezer üzletet működtető vegyesboltlánccal, a 7-Elevennel kötött szerződést.

Az ügyfelek a lánc boltjaiban megrendelt áru házhoz szállítása során választhatják a Nuro autonóm járművét: egy megfelelően átalakított Toyota Prius hibridet. Kezdetben minden autóban biztonsági sofőr foglal helyet, aki kizárólag vészhelyzet esetén avatkozik bele a vezetésbe.

A szolgáltatás egyelőre a Nuro cégközpontjának közelében, a Szilícium-völgy egyik legfontosabb városában, Mountain View-ban érhető el. A Nuro és a Toyota Priusok egy másik helyszínen, a texasi Dallasban már pizzafutárként szolgálják ki az ügyfeleket.

A Prius nagyfeszültségű elektromos hálózatának köszönhetően ideális alanya az autonóm átalakításnak. Nem véletlen, hogy az ilyen irányú kísérletekben már évekkel ezelőtt előszeretettel alkalmazta nem csak a Nuro, de annak versenytársai, így többek között a Google (Waymo) és a Pronto is, amely 2018-ban a világon elsőként egy önvezetésre átalakított Toyota Priusszal átszelte az észak-amerikai kontinenst, emberi beavatkozás nélkül téve meg a San Francisco és New York közötti, mintegy 5000 kilométeres távolságot.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/