/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ősszel jön a Honda NSX

2016. március 17. 20:10   |   Autoblog
címkék:  

Április végén indul meg az új generációs Honda NSX sorozatgyártása az Ohio állambeli Marysville-ben található Performance Manufacturing Centre (PMC) üzemben. A rendeléseket onnantól kezdve máris le lehet adni rá, azonban nem árt a vaskos bankszámla, az NSX alapára ugyanis 180 ezer euró lesz.

A kifejezetten az új NSX miatt felhúzott PMC gyártóüzemben 100 ember dolgozik majd az NSX összeszerelésén, festésén és minőségellenőrzésén. Fejlett robottechnológiai támogatással igyekeznek az NSX-et a lehető legmagasabb minőségben elkészíteni.

Az alumínium-intenzív spaceframe vázat például 100 százalékban, MIG technológiával robotok hegesztik, az autóiparban elsőként. Nyolc robot 860 hegesztést hajt végre a karosszériavázon, amelyet a folyamat alatt karok forgatnak. Az összeszerelési folyamat alatt a robotok munkáját emberek egészítik ki. A szakemberek 14 óra alatt állítják össze a hajtásláncot, a flfüggesztést, az elektronikát, a belső berendezést és a külső karosszérialemezeket.

A hagyományos önhordó karosszériás autókkal ellentétben az NSX spaceframe dizájnú, így a karosszérialemezek utolsóként kerülnek fel az autóra, mégpedig a legnagyobb precizitással. A kész karosszériát aztán 11 rétegnyi alapozóval és festékkel fújják le.

Az egyedi, száraz karteres ikerturbós V6-os erőforrást is kézzel szerelik össze. Egy motor hat óra alatt készül el; az 547 csavar mindegyikét kézzel, pontosan a megfelelő nyomatékkal húzzák meg.

A közel 600 lóerős Honda NSX április végétől rendelhető meg, körülbelül 130 ezer fontos (Egyesült Királyság), illetve 180 ezer eurós alapáron (Németország). Európa-szerte kiemelt márkakereskedések fogják árulni, a kiszállítások ősszel indulnak.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/